Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

Ποια θα ήταν σήμερα η σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου στον Δήμο Λαμιέων αν ίσχυε ο ''Κλεισθένης'' στις εκλογές του 2014

Μόλις 13 δημοτικούς συμβούλους (σε σύνολο 41) θα είχε ο σημερινός δήμαρχος Νίκος Σταυρογιάννης αν εκλεγόταν σύμφωνα με το εκλογικό σύστημα που θα ισχύσει στις επόμενες δημοτικές εκλογές το 2019!

Στον δήμο Λαμιέων υπάρχει ένα μεγάλο παράδειγμα στρέβλωσης της βούλησης των δημοτών αφού η σημερινή δημοτική αρχή, σύμφωνα με τα καταγεγραμμένα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών του 2014, με την ανόθευτη απλή αναλογική θα ήταν μια ισχνή μειοψηφία.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως χρειάστηκε την παρέμβαση των ΜΑΤ αλλά και έθεσε τον δήμο σε αέναες νομικές διαδικασίες για να μπορέσει να επιβάλει την θέλησή της απέναντι στο σύνολο της αντιπολίτευσης σε θέματα όπως η διαχείριση των απορριμμάτων.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που παραθέτουμε οι 41 έδρες με το νέο εκλογικό σύστημα θα κατανέμονταν ως ακολούθως:

Κοινωνική Συμμαχία-Κoτρωνιάς   18 έδρες (12 από την Α και 1 από την Β κατανομή στη Περιφ. Λαμίας, 2 από Υπάτη,1 από Λειανοκλάδι, 1 από Γοργοπόταμο και 1 από Παύλιανη,)
Πρόταση Ευθύνης-Σταυρογιάννης 13 έδρες (10 από Α  και 1 από Β κατανομή στη Περιφ. Λαμίας, 1 από Υπάτη και 1 από Γοργοπόταμο)
Παρέμβαση Πολιτών-Αντωνίου       4 έδρες (3 από την Α και 1 από την Β κατανομή στη Περ. Λαμίας )
Πορτοκαλί-Σαγιάς                           3 έδρες (από την Α κατανομή στη Περιφ. Λαμίας)
ΠΕΠΛΑ-Στασινός                            2 έδρες (από την Α κατανομή στη Περιφ. Λαμίας)
Λαική Συσπείρωση-Χρονάς           1 έδρα (1 από την Α κατανομή  στη Περιφ. Λαμίας)

Το εκλογικό μέτρο θα ήταν 933 ψήφοι στην Εκλογική Περιφέρεια Λαμίας όπου εκλέγονται 34 δημοτικοί σύμβουλοι,1365 στην Υπάτη(δημοτικοί σύμβουλοι),1577 στον Γοργοπόταμο (2 δημοτικοί σύμβουλοι),1.149 στο Λειανοκλαδι (1 δημοτικός σύμβουλος)και 278 στην Παυλιανη (1 δημοτικός σύμβουλος).

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα των εκλογών του 2014:







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου