Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Καθαριότητα : «Κλείδωσαν» τα μόρια-«πριμ» για τους συμβασιούχους

Έχοντας ξεκαθαριστεί οριστικά από το υπουργείο Εσωτερικών οι διαδικασίες μοριοδότησης, οι συμβασιούχοι των ανταποδοτικών υπηρεσιών καθαριότητας των δήμων βρίσκονται στην αναμονή για την έκδοση των προκηρύξεων για τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr έχει ξεκινήσει η αντίστροφή μέτρηση για το «άνοιγμα» του διαγωνισμού, με μερικές τεχνικές λεπτομέρειες μόνο να αναμένουν να κλειδώσουν σε επαφές του υπουργείου με το ΑΣΕΠ. Αφορούν ζητήματα για την επιτάχυνση της διαδικασίας, αλλά όχι ζητήματα που αφορούν την μοριοδότηση για την οποία ο υπουργός  κατά την πρόσφατη συνάντηση με την ΠΟΕ-ΟΤΑ, αποσαφήνισε ότι «δεν αλλάζει».


Oι προκηρύξεις που πρόκειται να εκδοθούν θα αφορούν, όπως αποκάλυψε η aftodioikisi.gr   και το ένθετο «Καριέρα+Εργασία» της «Εφημερίδας των Συντακτών», 8.845 θέσεις,

Οι συμβασιούχοι που θα διεκδικήσουν κάποιες από τις θέσεις θα έχουν πρόσθετη μοριοδότηση για την εργασιακή τους εμπειρία.

Η «ρύθμιση Σκουρλέτη» που ψηφίστηκε το καλοκαίρι και ειδικότερα το άρθρο 24 παρέχει για τους υποψήφιους :

μοριοδότηση δεκαεπτά μονάδων ανά μήνα εμπειρίας σε ανταποδοτικές υπηρεσίες καθαριότητας των ΟΤΑ
για συνολική εμπειρία έως είκοσι τέσσερις μήνες
Αυτό σημαίνει ότι ένας υποψήφιος που ήταν «παρατασιούχος» και εργαζόμενος στην καθαριότητα των δήμων για δύο χρόνια, έχει προβάδισμα 408 μορίων, έναντι άλλων συνυποψηφίων του.

Υπενθυμίζεται ότι για τους συμβασιούχους – «παρατασιούχους» δεν θα εφαρμοστούν τα ανώτατα όρια ηλικίας ανά ειδικότητα.

Μπορεί, όμως, οι συγκεκριμένοι συμβασιούχοι να έχουν το συγκεκριμένο «πλεόνασμα» στα μόρια, ωστόσο από πλευράς έμπειρων συνδικαλιστών έχει εκτιμηθεί ότι άλλου είδους κριτήρια κοινωνικού χαρακτήρα (π.χ. πολυτεκνία, χρόνια ανεργία κ.ά.) συγκεντρώνουν περισσότερα μόρια και έτσι μπορούν να προσπεράσουν την μοριοδότηση ενός συμβασιούχου.

Δείτε ολόκληρο το ΦΕΚ (και συγκεκριμένα το άρθρο 24) ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου