Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

(Συνέντευξη) Π. Ζυγούρης-Διοικητής Γ.Ν Λαμίας: «Έχουμε κάνει ότι είναι απαραίτητο για την Ογκολογική-Εγκρίθηκε ο μαγνητικός τομογράφος»


Στο δελτίο ειδήσεων του ΡΑΔΙΟ ΝΕΤ 101.9 με τους Λίλιαν Χαχοπούλου και Πάνο Κατσώνη μίλησε το μεσημέρι της Πέμπτης ο διοικητής του Νοσοκομείου Λαμίας Παναγιώτης Ζυγούρης για το θέμα της ογκολογικής κλινικής αλλά και τα καθημερινά ζητήματα του νοσοκομείου.

Σχετικά με το θέμα της Ογκολογικής Κλινικής ο κ. Ζυγούρης τόνισε ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αντικατασταθεί ο κ. Μάουρι: «Έχουμε κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες από πέρυσι. Ελπίζουμε ότι σύντομα θα βρεθεί αντικαταστάτης γιατρός της ίδιας ειδικότητας και οτι το υπουργείο θα προχωρήσει άμεσα στην τοποθέτηση του. Είμαι αρκετά αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε.


Ίσως υπάρξει μια μικρή καθυστέρηση αλλά θα τα καταφέρουμε. Οι διαδικασίες του δημοσίου δεν εξαρτώνται από εμάς εμείς έχουμε κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες. Κάνουμε και κάποιες άλλες ενέργειες όπως να προσλάβουμε και γιατρούς με μπλοκάκι κάνουμε προσπάθειες αλλά είναι δύσκολο να ευοδωθούνε. Η ειδικότητα αυτή σπανίζει λιγάκι. Νομίζω όμως ότι σε εύλογο χρονικό διάστημα θα καλυφτεί το κενό».

«Το νοσοκομείο αυτή την στιγμή καλύπτει περίπου το 50% των οργανικών θέσεων, δλδ των γιατρών, δεν έχουμε όμως ιδιαίτερα προβλήματα. Πάντα προκύπτουν ζητήματα άλλωστε μιλάμε για έναν ζωντανό οργανισμό όμως γίνονται τεράστιες προσπάθειες ώστε να ανταπεξέλθουμε. Γίνονται τεράστιες προσπάθειες καθημερινά προκειμένου να εξοπλίσουμε το νοσοκομείο.

Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι εγκρίθηκε από το Υπούργειο ο μαγνητικός Τομογράφος. Ο αξονικός είναι σε εξέλιξη. Τα προηγούμενα χρόνια δεν έγινε ένας προγραμματισμός αντικατάστασης των μηχανημάτων. Με αποτελέσμα να εξαντλήσουν τα χρονικά όρια ζωής τα ανάλογα προβλήματα. Πάντα εμφανίζονται προβλήματα. Κάνουμε ότι είναι δυνατόν όμως ώστε να ανταπεξέλθουμε».

AKOYΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Πηγή : LamiaNow

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου