Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

Να μειωθούν τώρα τα Δημοτικά Τέλη-Χορτάσαμε τα πολλά 'θα' στην Λαμία

Την ώρα που άλλοι δήμοι μειώνουν μέσα στην κρίση τα Δημοτικά Τέλη ο Δήμος Λαμιέων αρκείται σε πολλά ''θα'' και επικοινωνιακούς πηχυαίους τίτλους υποσχέσεων και παροχολογίας.

Να θυμίσουμε πως η Δημοτική Αρχή αρνήθηκε να κάνει μείωση Δημοτικών Τελών τον Δεκέμβριο του 2015 μετά από πρόταση σύσσωμης της Αντιπολίτευσης την οποία δεν συζήτησε καν, ενώ δύο χρόνια μετά περισσεύουν οι υποσχέσεις και τα πολλά ''θα'' όταν οι αποφάσεις για την αποκομιδή των απορριμμάτων έχουν δημιουργήσει μιa πόλη γεμάτη απορρίμματα και τους δημότες να πληρώνουν πανάκριβες Υπηρεσίες Καθαριότητας χωρίς κανένα αντίκρυσμα.

Να τονίσουμε τέλος πως οι αναγγελίες για μειώσεις Δημοτικών Τελών δεν γίνονται στα ΜΜΕ αλλά μέσα στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου παρουσιάζοντας ταυτόχρονα την οικονομοτεχνική σχετική μελέτη.

Ανάσα για του δημότες οι μειώσεις των Δημοτικών Τελών -Ποια τέλη μπορούν να μειωθούν
Τι λέγαμε τον Δεκέμβριο του 2015 στην άρνηση της Δημοτικής Αρχής να συζητήσει την πρόταση για μείωση των Δημοτικών Τελών

Μείωση των Δημοτικών Τελών κατά 10% στον Δήμο Κηφισιάς

Τη μείωση των δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού κατά 10% για όλα τα νοικοκυριά από 1/1/2018, ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς.

«Η συγκεκριμένη ανακούφιση στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς των συμπολιτών μας, οφείλεται στην συνετή και αποτελεσματική διαχείριση των οικονομικών του Δήμου. Παράλληλα προωθείται εκσυγχρονισμός και ανανέωση πεπαλαιωμένων οχημάτων της υπηρεσίας Καθαριότητας».

Επίσης μειώσεις και απαλλαγές αποφασίστηκαν
σε όλες τις ευπαθείς κατηγορίες (άποροι, ειδικές ανάγκες, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, μονογονειακές, μακροχρόνια ανέργοι).

Να σημειώσουμε πως τα δύο προηγούμενα χρόνια σημειωθήκαν σημαντικές μειώσεις των δημοτικών τελών κατά 7% στα επαγγελματικά ακίνητα.

Επιπλέον ανακοινώθηκαν μειώσεις για τα Κοιμητήρια Κηφισιάς και Νέας Ερυθραίας. Συγκεκριμένα, μειώνονται τα τέλη ταφής σε τάφους τριετούς χρήσης από 300 σε 200 ευρώ για τους κατοίκους και δημότες του Δήμου Κηφισιάς. Επίσης το ποσό εκταφής από 100 ευρώ μειώνεται σε 70 και η παράταση ταφής τρίτου εξαμήνου μειώνεται από 400 σε 300 ευρώ.

epoli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου