Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

Απονομή βραβείων 6ου Διεθνούς Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Ζωοφιλίας (φωτογραφίες)

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη στη Λαμία το Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017 η τελετή απονομής των βραβείων του 6ου Διεθνούς Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Ζωοφιλίας που συνδιοργάνωσαν ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας,ο Δήμος Λαμιέων και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Στο ιδιαίτερα εκλεπτυσμένο περιβάλλον που προσφέρει η αίθουσα της Αρχαίας Αγοράς καθώς κοσμείται από έργα καταξιωμένων ζωγράφων στα πλαίσια της Εικαστικής Έκθεσης ''+υπάρχω'' μεταξύ των οποίων και ο Βασίλης Σίμος, με την νοσταλγική μουσική που πρόσφερε ο μουσικοσυνθέτης Κώστας Νέλλας πού μελοποίησε πολλά από τα ποιήματα αλλά και με την άλλοτε λυρική και άλλοτε παιχνιδιάρικη διάθεση στην απαγγελία του Απόστολου Ρούσκα και της Βασιλικής Μπούρα, όσοι παρευρεθήκαμε ζήσαμε μια ανεπανάληπτη εμπειρία.

Ιδιαίτερο τόνο έδωσαν τα παιδιά,οι μαθητές του Κώστα Νέλλα με τα τραγούδια τους ενώ κοντά μας- ως βραβευθείς-βρέθηκε και ο πρώην Υπουργός και διακεκριμένος καθηγητής Εγκληματολογίας κύριος Γιάννης Πανούσης, ο οποίος από την θέση που κατείχε βοήθησε πολύ το Φιλοζωικό Κίνημα στη χώρα.

Η Κριτική Επιτροπή απαρτιζόταν από τη Νίκη Βλάχου,λογοτέχνη-εικαστικό που υπήρξε όχι μόνο εμπνευστής του διαγωνισμού αλλά και βασική συντονίστρια της όλης διοργάνωσης,τον ποιητή-εκδότη Γιώργο Δάγλα, το μέλος Δ.Σ. του Κύκλου Ποιητών Χάρη Μελιτά,το συγγραφέα Γιώργο Νικολόπουλο και το μέλος Δ.Σ. της Εταιρείας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης Νίκο Τακόλα.

Να θυμίσουμε τέλος πως η Έκθεση θα λειτουργεί έως 30 Οκτωβρίου με ώρες επίσκεψης καθημερινά 18.00-21.00,εκτός Κυριακής ενώ στον ίδιο χώρο θα διεξαχθούν και άλλες ζωοφιλικές-εικαστικές εκδηλώσεις όπως αναλυτικά επισυνάπτονται στο πρόγραμμα.

Για τον Φιλοζωικό Σύλλογο Φθιώτιδας
Η Πρόεδρος
Έφη Γρίβα

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση:












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου