Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Δύο ευχάριστα νέα για όλους! Τι έρχεται στο Νοσοκομείο Λαμίας.

Δεν υπάρχουν μόνο δεινά στο νοσοκομείο Λαμίας. Η ολοκληρωμένη -σε σύνθεση- πλέον διοίκηση, κερδίζει το στοίχημα της αναβάθμισης του νοσοκομείου της πόλης μας και τα αποτελέσματα θα είναι ορατά από το επόμενο κι όλας διάστημα.
Το πρώτο –και πιο άμεσο- νέο, είναι το μηχάνημα οστικής πυκνότητας, για την εξέταση της οστεοπόρωσης, που θα γίνεται σύντομα, δωρεάν στο νοσοκομείο Λαμίας.
Ήδη, υπεγράφη η τελική σύμβαση με την εταιρία που μειοδότησε και έτσι ανοίγει ο δρόμος για την προμήθεια και τη λειτουργία του μηχανήματος, κόστους 52.000 ευρώ.
Να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα, οι κάτοικοι της περιοχής μας, θα έπρεπε να επιβαρυνθούν οικονομικά κάνοντας την μέτρηση σε κάποιο ιδιωτικό κέντρο, είτε να μετακινηθούν σε νοσοκομείο άλλης πόλης, προκειμένου να μετρήσουν την οστική τους πυκνότητα.


Η οστεοπόρωση είναι ένα συχνό νόσημα και η μέτρησή της θα γίνεται πλέον εύκολα, άμεσα και δωρεάν από το νοσοκομείο Λαμίας.

Τα καλά νέα για το νοσοκομείο της πόλης μας δεν τελειώνουν εδώ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε ο υπουργός οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου στην πρόταση που κατατέθηκε από τον διοικητή του νοσοκομείου Παναγιώτη Ζυγούρη για τη λειτουργία κέντρου αποκατάστασης στη νέα πτέρυγα –πρώην σανατόριο- που θα είναι άμεσα συνδεδεμένο και με τον ιαματικό τουρισμό.

Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη πρόταση για την υλοποίηση της οποίας, έχουν βρεθεί και οι πηγές χρηματοδότησης.

Πηγή : LamiaNow

1 σχόλιο:

  1. Παναγιώτης Στασινός3/6/17, 12:33 μ.μ.

    Ενδιαφέρουσα η πρόταση του Κου Ζυγούρη για αξιοποίηση της νέας πτέρυγας του Νοσοκομειου (πρώην Σανατόριο) στην ενίσχυση του Ιατρικού Τουρισμού και η διασύνδεση με τα Ιαματικά Λουτρά της περιοχής μας.
    Ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Κος Παπαδημητρίου στην ημερίδα που έγινε στην Λαμία έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να υποστηρίξει την πρόταση και δήλωσε πως η Ελλάδα μπορεί να αντλήσει έσοδα 500.000.000 ευρώ από τέτοιου είδους αναπτυξιακά προγράμματα.

    Ευχάριστη και η είδηση της αγοράς μηχανήματος Οστικής Πυκνότητας που θα βοηθήσει στην ευαισθητοποίηση των δημοτών στον έλεγχο,την θεραπεία και την παρακολούθηση της Οστεοπόρωσης,που έχει πάρει επιδημικές διαστάσεις στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή