Κυριακή 4 Ιουνίου 2017

Τι αποφάσισαν Δήμος,Αστυνομία και Φιλοζωικός για τα αδέσποτα της Λαμίας

Από κοινού δράσεις αναλαμβάνουν Δήμος,Αστυνομία και Φιλοζωικός Σύλλογος για να αντιμετωπίσουν το αυξανόμενο πρόβλημα των αδέσποτων στην Λαμία.
Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017 στο Δημαρχείο Λαμίας εκτέθηκαν τα προβλήματα και αναζητήθηκαν οι τρόποι με τους οποίους θα αντιμετωπισθούν και θα ελαττωθούν τα αδέσποτα.


Στη συζήτηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης,ο Διευθυντής και ο Υποδιευθυντής Αστυνομίας Φθιώτιδας Κοι Αστέριος Μαντζιώκας και Γιώργος Τσαμαδιάς,ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γεώργιος Λάμπρου,ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ζάχος Χαλβαντζής και η Πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας Έφη Γρίβα.

Παράλληλα ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας μας καλεί σε εκδήλωση για τα αδέσποτα την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017 στο Dolce Cafe (Πλ.Διάκου)

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου και η πρόσκληση στην εκδήλωση:

Δελτίο τύπου του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας
για τη συνάντηση με Δήμο Λαμιέων και Αστυνομία Φθιώτιδας


Συνάντηση με θέμα την μείωση των αδέσποτων στον Δήμο Λαμιέων πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Κου Νίκου Σταυρογιάννη, την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017.
Στη συζήτηση, εκτός του Δημάρχου, συμμετείχαν ο Διευθυντής και ο Υποδιευθυντής Αστυνομίας Φθιώτιδας Κοι Αστέριος Μαντζιώκας και Γιώργος Τσαμαδιάς,ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γεώργιος Λάμπρου,ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ζάχος Χαλβαντζής και η Πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας Έφη Γρίβα.

Το κυριότερο θέμα που θίχτηκε ήταν η συμβολή της Αστυνομίας στην προσπάθεια να ενημερωθούν οι πολίτες για την ανάγκη τοποθέτησης τσιπ στα δεσποζόμενα ζώα, τις στειρώσεις αλλά και τα πρόστιμα που επιβάλλει ο νόμος σε κάθε είδους παραβατικότητα σχετικά με τα ζώα (τσιπ, εγκαταλείψεις, κακοποίηση, μη αποκομιδή περιττωμάτων).

Ως εκ τούτου, σε πρώτη φάση, θα βγει στους δρόμους μικτό κλιμάκιο Αστυνομίας, Δήμου και Φιλοζωικού Συλλόγου που θα ενημερώνει τους δημότες, ενώ θα ενταθούν οι έλεγχοι της Αστυνομίας για την τήρηση της νομοθεσίας.

Παράλληλα αποφασίστηκε η καταγραφή όλων των δεσποζόμενων ζώων και η καταχώρηση των στοιχείων σε Τράπεζα Δεδομένων ώστε να υπάρξει η δυνατότητα ελέγχου των γεννήσεων και εγκαταλείψεων. Προς αυτή την κατεύθυνση θα υπάρξει στελέχωση σε δυναμικό από τον δήμο συνεπικουρούμενο από εθελοντές-μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας.

Κατόπιν πρότασης του Φιλοζωικού Συλλόγου θα τοποθετηθούν πινακίδες σε  δημόσιους χώρους για τις υποχρεώσεις των κηδεμόνων σκύλων σχετικά με τις ακαθαρσίες των ζώων τους καθώς και η αναγραφή των σχετικών προστίμων.

Τέλος σας καλούμε για ποτό ή καφέ το βράδυ της Παρασκευής 9 Ιουνίου 2017 στο Dolce Cafe στην Πλατεία Διάκου. Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν στην περίθαλψη των αδέσποτων της Λαμίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου