Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

Μετακομίζει το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης της Λαμίας;

Η Γενική Συνέλευση του Σωματείου «Μουσείο –Ιστορικό Αρχείο Ρούμελης 1940-1950» που έστησε και λειτουργεί το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου στην Λαμία .

Την συνέλευση απασχόλησαν μια σειρά ζητημάτων που έχουν να κάνουν με την αξιοποίηση και την γενικότερη προβολή – αναβάθμιση και αξιοποίηση του Μουσείου αλλά και την διασύνδεση του με την κοινωνία , τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της πόλης , την σύνδεση του στα δίκτυα Μουσείων σε Ελλάδα και Ευρώπη .

Κατατέθηκαν προτάσεις από τους παρευρισκόμενους ενώ όπως ειπώθηκε από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής επεξεργάζεται μια πρόταση για μετεγκατάσταση του Μουσείου σε κεντρικό σημείο της πόλης – πιθανόν στην Πλατεία Λαού – για ευκολότερη πρόσβαση και αύξηση της επισκεψιμότητας όλες τις ημέρες και από ξένους . Μάλιστα όπως ειπώθηκε η επισκεψιμότητα αυξήθηκε το προηγούμενο διάστημα και την περυσινή σχολική χρονιά 500 μαθητές της πόλης και 200 εκτός Λαμίας επισκέφθηκαν το μουσείο .

Στην συνέλευση έδωσαν το παρόν η Αντιδήμαρχος Βίβιαν Αργύρη , ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της «ΠΕΠΛΑ» Παναγιώτης Στασινός , η Δημοτική Σύμβουλος και επικεφαλής της «Παρέμβασης Πολιτών» Μαρία Αντωνίου , η Ιστορικός και καθηγήτρια της Παντείου Βασιλική Λάζου , ο πρόεδρος της Πανελλήνιάς έκθεσης Λαμίας Κωστόπουλος Λεωνιδας και μέλη του Σωματείου .

Μετά την Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκαν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου .

Ως ταχτικά μέλη εκλέχθηκαν :

Λάζου Βασιλική
Κωστόπουλος Λεωνίδας
Παρμενοπούλου Χαρίκλεια
Τσούμα Κωνσταντίνα
Μάργαρης Βασίλης
Φούντας Πάρης
Αναγνώστου Γεώργιος

Αναπληρωματικά μέλη
Σταυρόπουλος Γεώργιος
Βάρσος Χρόνης

ilamia.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου