Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Το e-ecology.gr γιορτάζει τα δεκαπέντε (15) χρόνια παρουσίας του στο Internet

                          ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ www.e-ecology.gr

Έκανε τα πρώτα δειλά του βήματα τον Απρίλιο του 2002, μια εποχή που ακόμα λίγοι γνώριζαν το Internet και δεν είχαν κάνει ακόμα την εμφάνισή τους τα μεγάλα  ελληνικά portal.

Όσοι μας παρακολουθούν από τα πρώτα μας βήματα, έχουν διαπιστώσει ότι δε μείναμε στάσιμοι. Στηριζόμενοι στην εμπειρία που αποκτούμε χρόνο με το χρόνο, οι σελίδες μας αυξήθηκαν, τα θέματά μας ανανεώνονται, ενώ η ενημέρωσή μας διατηρήθηκε σε ικανοποιητικό επίπεδο. Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε ότι στο φόρουμ φιλοξενεί ένα σημαντικό υλικό/αρχείο καταχωρημένο σε 14 διακριτά θέματα, χρήσιμο πιστεύουμε σε όσους ενδιαφέρονται για την οικολογία, το περιβάλλον, την ορειβασία και την ποιότητα ζωής.

Γράφαμε τότε, τον Απρίλη του 2002, ξεκινώντας ότι: «Το www.e-ecology.gr είναι μια ιστοσελίδα για την οικολογία, το περιβάλλον, την ορειβασία και την ποιότητα ζωής, με έδρα τη Λαμία Φιλοδοξεί να συμβάλει στη συζήτηση και τη δράση για την αντιμετώπιση των οικολογικών και περιβαλλοντικών προβλημάτων τοπικά, αλλά και γενικότερα, καθώς και στη συζήτηση, που διεξάγεται σήμερα για την πολιτική οικολογία. Φιλοδοξεί να βοηθήσει στην επικοινωνία των ενεργών πολιτών, που πιστεύουν στην οικολογία, όχι σαν μια ουτοπία αλλά σαν μια πραγματικότητα, στα πλαίσια μιας άλλης ποιότητας ζωής, με σεβασμό στη φύση και τα όντα της, με αξιοπρέπεια και αρχές»

Στα πλαίσια των βραβείων Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2008, που διοργανώνει κάθε χρόνο το “ecocity”, απονεμήθηκε στο e-ecology.gr το βραβείο ιστοσελίδας στην κατηγορία των Μέσων Ενημέρωσης.

Η πλατφόρμα κατασκευής της ιστοσελίδας
μπορεί να θεωρείται - και είναι - σήμερα ξεπερασμένη, αλλά για διάφορους λόγους, κυρίως οικονομικούς αλλά και συναισθηματικούς, δεν την αλλάξαμε. Προσπαθήσαμε δε και αποφύγαμε τις σειρήνες της εμπορικής αξιοποίησης, παρά τις πιέσεις της αγοράς, από θέση αρχών. Να δούμε αν θα αντέξουμε μέχρι το τέλος… 

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους επισκέπτες της ιστοσελίδας αυτά τα 15 χρόνια παρουσίας μας, τους πάνω από 700 εγγεγραμμένους φίλους, όλους όσους μας στέλνουν τις ιδέες τους, τις προτάσεις τους και τις καταγγελίες τους, αλλά και τα σχόλιά τους, αρνητικά ή θετικά, όλους αυτούς που βοηθάνε με τον τρόπο τους να νιώθουμε ότι δεν είμαστε μόνοι.

Συνεχίζουμε…

Ο υπεύθυνος και διαχειριστής της ιστοσελίδας
Στέφανος Σταμέλλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου