Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Σκουρλέτης για συμβασιούχους: Λύση έως 31.12.17

Λύση στο θέμα της παραμονής έως 31.12.2017 των συμβασιούχων της καθαριότητας των δήμων στις θέσεις με παράλληλα καταβολή των δεδουλευμένων τους, δεσμεύθηκε εκ νέου ότι θα δώσει ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης.|

Συγκεκριμένα, κατά τη συνάντησή του με αντιπροσωπεία
των συνδικαλιστών στους ΟΤΑ αλλά και των συμβασιούχων που στο πλαίσιο της 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης πραγματοποίησαν μεγαλειώδη πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών, ο κ. Σκουρλέτης επανέλαβε ότι «όποια κι αν είναι η απόφαση του ΕΣ θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση ώστε να μην βρεθούν στο δρόμου οι συμβασιούχοι αλλά και για την καταβολή των δεδουλευμένων τους». Υπενθυμίζεται ότι, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΣ αναμένει νέα συνεδρίαση της Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, τονίζοντας ότι η απόφαση που έχει διαρρεύσει δεν είναι η τελική.

Η παραπάνω δέσμευση φαίνεται
ότι ικανοποίησε τους συνδικαλιστές, οι οποίοι αποφάσισαν να μην συνεχίσουν την προγραμματισμένη πορεία τους στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης όπου επρόκειτο να επιδιώξουν συνάντηση με την Όλγα Γεροβασίλη.

Πάντως, όπως τόνιζαν συνδικαλιστές στην aftodioikisi.gr, ο υπουργός Εσωτερικών δεν δεσμεύθηκε για λύση αναφορικά με την μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.

Καθησυχαστικός Σκουρλέτης για τα βαρέα και ανθυγιεινά

Αναφορικά με την μείωση ή κατάργηση των βαρέων και ανθυγιεινών, ο υπουργός καθησύχασε τους συνδικαλιστές τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει πρόβλημα προς το παρόν», προσθέτοντας ότι το θέμα θα επανεξεταστεί.

Ωστόσο, όπως τόνιζαν οι ίδιες συνδικαλιστικές πηγές στην aftodioikisi.gr, το μεσοπρόθεσμο που ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή είναι σαφές. Προβλέπει και μάλιστα ως βασικό παραδοτέο, ότι «οι αποζημιώσεις για επικίνδυνη και ανθυγιεινή εργασία θα ευθυγραμμιστούν με την αντίστοιχη ευρωπαϊκή νομοθεσία μέχρι τον Ιούνιο του 2017, μέσω, μεταξύ άλλων, της εμπειρογνωμοσύνης που παρέχεται από το διαθέσιμο πρόγραμμα τεχνικής βοήθειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου