Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Μετεγκατάσταση μετ’ εμποδίων

LamiaNow.gr
Μετεγκατάσταση, μετ' εμποδίων για τους ρομά της Καμηλόβρυσης.
Με αργούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες για την δημιουργία του νέου καταυλισμού των ρομά, στο λόφο απέναντι από το σημείο που βρίσκονται μέχρι σήμερα.
Να θυμίσουμε πως οι ρομά είχαν πραγματοποιήσει κινητοποιήσεις ζητώντας την άμεση μεταφορά του καταυλισμού τους σε πιο ασφαλές σημείο και με υποδομές τέτοιες ώστε να υποστηρίζουν μια ανθρώπινη και πιο αξιοπρεπή διαβίωση.

Μετά από μια πιεστική διεκδίκηση από την πλευρά τους, ο δήμος Λαμιέων ξεκίνησε τις εργασίες για τον νέο καταυλισμό που περιλαμβάνει υποτυπώδεις υποδομές, με τουαλέτες και πρόχειρο δίκτυο αποχέτευσης, μιας και η σύνδεση με το δίκτυο της Λαμίας, έχει τεχνικές δυσκολίες. Άγνωστο γιατί, τις τελευταίες μέρες, έχουν σταματήσει οι εργασίες. Από το Φθινόπωρο που είχε παρθεί η απόφαση πέρασε ένας χειμώνας ( δύσκολος για εργασίες ομολογουμένως) αλλά και τώρα που ο καιρός το επιτρέπει , όλα κινούνται αργά.

Οι ρομά πάντως αντιδρούν με τον τρόπο που γίνεται η διαμόρφωση της έκτασης ( σε βαθμίδες τριών επιπέδων) αφού θα προτιμούσαν να ισοπεδωθεί ο λόφος στην κορυφή προκειμένου να είναι ενιαίος ο καταυλισμός.

Να σημειωθεί επίσης ότι στις προθέσεις του δήμου, σύμφωνα με πληροφορίες είναι και η εγκατάσταση κοντέινερ που θα χρησιμοποιηθεί ως σχολείο. Στο σημείο αυτό όμως οι απόψεις διίστανται αφού η άλλη πλευρά θεωρεί ότι για να μην γκετοποιηθεί ο καταυλισμός θα πρέπει τα παιδιά να μοιραστούν στα σχολεία της βόρειας πλευράς της Λαμίας και να ενταχθούν κανονικά στην κοινωνία της πόλης.

Πηγή : LamiaNow






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου