Παρασκευή 14 Απριλίου 2017

Ελπίδα για ''Ανάσταση'' της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο (το ΦΕΚ)

Ο Λεωνίδας Κωστόπουλος αναλαμβάνει
 την «καυτή» πατάτα της ΠΕΛ

Μετά από εννέα (9) ολόκληρους μήνες χωρίς διοίκηση, ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δήμος Παπαδημητρίου, ορίζει και πάλι πρόσωπα στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας προκειμένου να αποφευχθεί το «ατύχημα» μετά από 50 χρόνια να μην υπάρξει διοργάνωση.

Επικεφαλής των εφτά (7) «ηρώων» ορίσθηκε ο Πρόεδρος των Φοροτεχνικών – Λογιστών Φθιώτιδας – Ευρυτανίας, Λεωνίδας – Μιχαήλ Κωστόπουλος, ενώ επιστρέφουν στον «τόπο του εγκλήματος», οι Κώστας Καραγιάννης και Αλέξανδρος Διαμαντάρας, ως εκπρόσωποι της Περιφέρειας και του Επιμελητηρίου αντίστοιχα.



Αναμφισβήτητα το έργο του νέου ΔΣ είναι κάτι παραπάνω από δύσκολο, καθώς πέρα από τις όποιες δυσκολίες στη διοίκηση – διαχείριση χρόνιων προβλημάτων, καλείται στην διεκπεραίωση της διεξαγωγής της 51ης διοργάνωσης μέσα στους επόμενους δύο μήνες!

Από όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε στις συζητήσεις που υπήρξαν μεταξύ υπουργείου και οριζομένων τέθηκε ξεκάθαρα η ανάγκη διεξαγωγής της ετήσιας έκθεσης, το οποίο είναι και το πρώτο στοίχημα που αναλαμβάνει το νέο ΔΣ. Ο νυν Πρόεδρος αποτελεί μια εξαίρετη επιλογή, ωστόσο τα «θαύματα» δε γίνονται από ένα πρόσωπο καθώς δεν υπάρχουν μαγικά ραβδιά. Αυτό που μαρτυρά η συγκεκριμένη επιλογή είναι η εγγύηση μιας χρηστής διοίκησης, χωρίς γκρίζα σημεία και διαφάνεια στις κινήσεις της. Η πρόταση του Επιμελητηρίου
όπου συμμετέχει ο ίδιος ο Πρόεδρος του, αλλά και η επιστροφή του ίδιου Περιφερειακού Συμβούλου στο νέο σχήμα της ΠΕΛ, επιβεβαιώνει τη διάθεση των δύο εκ των τριών πυλώνων που στήριξαν την περσινή δύσκολη περίοδο, να το πράξουν και φέτος. Δεδομένη όμως θεωρείται και η ποικιλότροπη στήριξη του Δήμου Λαμιέων που όρισε εκπρόσωπο τον Μάρκο Τσιτσία.

pel52Το συγκεκριμένο τρίπτυχο (Περιφέρεια – Δήμος – Επιμελητήριο), θέλουμε να πιστεύουμε ότι σε συνδυασμό με το νοικοκυριό που διακρίνει τον νέο Πρόεδρο, θα μπορέσει να στηρίξει την 51η διοργάνωση που καλώς εχόντων των πραγμάτων θα πραγματοποιηθεί, όπως και πέρυσι, τον Ιούνιο (ίσως λίγο αργότερα από τις 11 Ιουνίου που άνοιξε πέρυσι).

Αυτή τη στιγμή βέβαια η εικόνα που επικρατεί στα κτίρια της ΠΕΛ και η εν γένει κατάσταση του Νομικού προσώπου, είναι κάτι παραπάνω από αποκαρδιωτική, υπάρχει όμως η βεβαιότητα ότι και η τοπική κοινωνία θα αγκαλιάσει τη νέα προσπάθεια, δίνοντας επιπλέον κίνητρο για ανάλογη προσπάθεια στους φορείς που τη στήριξαν και πέρυσι.

Ας δούμε όμως το νέο ΔΣ που αποτελείται από τους:

α. Κωστόπουλο Λεωνίδα-Μιχαήλ, Λογιστή-Φοροτέχνη, ως Πρόεδρο.

β. Γεωργούση Μαρία-Στέλα, αρχιτέκτονα-μηχανικό, ως μέλος.

γ. Παπακωνσταντίνου Δημήτριο, επιχειρηματία, ως μέλος.

δ. Μπράζα Ελευθέριο, επιχειρηματία (και Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών), ως μέλος.

ε. Καραγιάννη Κωνσταντίνο, επιχειρηματία – Περιφερειακό Σύμβουλο, εκπρόσωπο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ως μέλος.

στ. Τσιτσία Μάρκο, Δημοτικό Σύμβουλο – συνταξιούχο Τράπεζας της Ελλάδος, εκπρόσωπο του Δήμου Λαμιέων, ως μέλος.

ζ. Διαμαντάρα Αλέξανδρο, έμπορο, εκπρόσωπο του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας και Πρόεδρος του, ως μέλος.

Η θητεία των παραπάνω είναι – και ευχόμαστε να αποδειχθεί – τριετής.

Αξίζει τέλος να αναφέρουμε μία λεπτομέρεια που αναφέρεται στο σχετικό ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε χθες (13/4/17) και αποδεικνύει ότι ένα μέλος από την προηγούμενη διοίκηση, δεν είχε υποβάλει την παραίτησή του τον περασμένο Ιούλιο, κάτι που έπραξε μόλις στις 7 Απριλίου του τρέχοντος έτους!

Από την ηλεκτρονική μας εφημερίδα καλή θητεία…

efthia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου