Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Μηνυτήρια αναφορά του Δήμου Λαμιέων για το ράλλυ στην Λίμνη Καλλιδρόμου

Σε μηνυτήρια αναφορά προχώρησε ο Δήμος Λαμιέων για την κατάσταση που διαμορφώνεται στην Λίμνη Καλλιδρόμου από απαράδεκτες δραστηριότητες όπως ενημέρωσε ο Δήμαρχος Νίκος Σταυρογιάννης . Την περασμένη εβδομάδα το μέλος της ΠΕΠΛΑ Στέφανος Σταμέλος ανέδειξε με την δημοσιοποίηση video και καταγγελία τον βιασμό της φύσης όπως είχε χαρακτηρίσει την δράση ατόμων που με μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητα τύπου τζιπ κυριολεκτικά όργωναν την λίμνη καταστρέφοντας αυτήν και το περιβάλλον.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ και από την τηλεόραση του Skai και την εκπομπή Eco News 


Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχιστεί,τόνισε ο κος Σταυρογιάννης ενημερώνοντας για την προσφυγή στην Δικαιοσύνη.
Η ενέργεια βρήκε σύμφωνους όλους  τους δημοτικούς συμβούλους.
Είχε προηγηθεί η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (Ε.Ε.Π.Φ.) που κατήγγειλε"την επιδρομή με τζιπ που έκαναν κάφροι - εκδρομείς στην προστατευόμενη λίμνη Νευρόπολη στο Καλλίδρομο της Φθιώτιδας, η οποία αν και προστατεύεται από διεθνείς συνθήκες ουσιαστικά έχει αφεθεί απροστάτευτη στους άξεστους, που νομίζουν ότι η επίδειξη και η μόστρα είναι υπεράνω της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος όπου αυτό έχει μείνει αλώβητο σε ελάχιστα σημεία της χώρας."

Πηγή : lamiafm1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου