Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Προτάσεις για την αξιοποίηση του Χαλκιοπούλειου στην Λαμία

Συγκεκριμένες προτάσεις για την αξιοποίηση του περιβάλλοντος χώρου στο Χαλκιοπούλειο Αθλητικό Κέντρο στην Λαμία κάνει ομάδα εθελοντών πολιτών.

Στο έγγραφο,που εστάλη στον δήμαρχο Λαμιέων Κο Σταυρογιάννη και τους αρμόδιους Αντιδημάρχους, προτείνονται μια σειρά ενεργειών που θα εξασφαλίσουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε το Πάρκο Αναψυχής να είναι καθαρό,επισκέψιμο και ασφαλές για παιδιά και πολίτες της Λαμίας.

ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΕΙΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ

Προτάσεις για την αξιοποίηση Πάρκου Αναψυχής που βρίσκεται απέναντι από την Έκθεση και δίπλα στις εγκαταστάσεις του κλειστού Γυμναστηρίου

Το Χαλκιοπούλειο Πάρκο Αναψυχής είναι μια έκταση περίπου 5 στρεμμάτων με πολλά δέντρα, πράσινο και αρκετά γήπεδα όπως:
Γήπεδο ποδοσφαίρου, Γήπεδο Volley, 2 Γήπεδα ΒeachVolley, Γήπεδο Τένις, Γήπεδο Χάντμπολ

Μετά από αρκετά χρόνια εγκατάλειψης από τις υπηρεσίες του Δήμου άρχισε να αξιοποιείται από ομάδα εθελοντών πολιτών τον Οκτώβρη του 2012 καθώς και την συνδρομή της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου. Παρ ότι ο χώρος έγινε καθαρός και επισκέψιμος για ένα διάστημα,από το καλοκαίρι του 2014 και μετά σταμάτησαν οι εργασίες συντήρησής του.

Προτείνουμε ως κίνηση εθελοντών δημοτών, όπως πραγματοποιηθούν για την ανάπλαση του πάρκου αναψυχής οι παρακάτω εργασίες από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Λαμίας.

1.Κλάδεμα των δέντρων
(αυτή τη στιγμή τα κλαδιά έχουν απλώσει σε μια έκταση 10 και πλέον μέτρων καθιστώντας επικίνδυνη τη περιοχή για τους πολίτες στη διάρκεια παραμονής τους στο πάρκο από την εμφάνιση ερπετών, τρωκτικών και άλλων ζωντανών οργανισμών)
2.Κοπή των χόρτων
3.Περίφραξη - ασφάλεια των αθλουμένων.
4.Αποκατάσταση δικτύου άρδευσης
5.Τοποθέτηση πινακίδων που θα ενημερώνουν τους πολίτες για θέματα καθαριότητας, ασφάλειας και συντήρησης του χώρου
6.Κατασκευή γηπέδου Μπάσκετ στο χώρο όπου βρίσκεται αυτή τη στιγμή το πάρκινγκ
6.Εργασίες απομάκρυνσης των υδάτων στο δρόμο που βρίσκεται δίπλα στα γήπεδα του τένις, Όταν βρέχει σχηματίζεται μια απέραντη λίμνη.

Τελειώνοντας να υπενθυμίσουμε στον κύριο Δήμαρχο και στους αρμόδιους δημοτικούς συμβούλους, ότι η πόλη μας που αριθμεί 80 και πλέον χιλιάδες κατοίκους δεν διαθέτει ένα πάρκο αναψυχής με τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις λειτουργίας δηλαδή να είναι καθαρό, ασφαλές και επισκέψιμο για τους πολίτες.

Σας παρακαλώ, όπως μας απαντήσετε εντός νομίμου χρονικού διαστήματος.

ΛΑΜΙΑ 15/2/2017

Με εκτίμηση
Ομάδα Εθελοντών Πολιτών Λαμίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου