Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Εκλογές στον Φιλοζωικό Σύλλογο Φθιώτιδας-Ποιοί είμαστε


Στις  8 Μαρτίου 2017 ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας προχωρά σε εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου.
Ο σύλλογος κλείνει φέτος 16 χρόνια ζωής κατά την οποία απέκτησε ισχυρή παρουσία μέσα σε ένα ιδιαίτερα δυσμενές περιβάλλον που αντιμετώπιζε τα ζώα περισσότερο σαν αντικείμενα παρά σαν συναισθανόμενα όντα και όλους εμάς που προσπαθούμε να τα βοηθήσουμε γραφικούς και μισανθρώπους. Υπήρξαν αρκετές περιπτώσεις που κατηγορηθήκαμε και υβριστήκαμε όλα αυτά τα χρόνια όσο κανείς άλλος σύλλογος.

Σε μια προσπάθεια αναζήτησης των αιτιών αλλά και προς επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε θεωρούμε υποχρέωσή μας να δώσουμε απαντήσεις στις συνηθέστερες κατηγορίες:

1.''Αν τα αγαπούν τόοοσο πολύ ας τα πάρουν σπίτια τους''
Απαντάμε:
Τα αδέσποτα δεν τα δημιουργήσαμε εμείς. Αντίθετα υπάρχουν ανεύθυνοι συμπολίτες μας που τα χρησιμοποίησαν σαν εργαλεία (κυνηγιού, φύλαξης, σαν παιχνίδια) και μετά τα πέταξαν στον δρόμο με απόλυτη αδιαφορία τόσο για τα ίδια τα ζώα όσο και για εμάς που γινόμαστε αποδέκτες της αντικοινωνικής τους συμπεριφοράς. Επομένως αυτοί που μας κρίνουν με αυτό τον τρόπο ας στραφούν στους πραγματικούς αιτίους των αδέσποτων.

2.''Βρήκα ένα ζώο χτυπημένο και τηλεφώνησα στον Φιλοζωικό αλλά δεν ενδιαφέρθηκε''
Απαντάμε: Συνήθως όσοι κατηγορούν για αδιαφορία είτε είναι παραπληροφορημένοι είτε νοιώθουν φιλόζωοι αλλά η ''φιλοζωία'' τους εξαντλείται σε ένα τηλεφώνημα ώστε να αναλάβει κάποιος άλλος την ευθύνη για το τρέξιμο που απαιτείται.
Τους λέμε λοιπόν πως και εμείς είμαστε άνθρωποι που έχουμε δουλειές, οικογένεια και υποχρεώσεις .Δεν είμαστε έμμισθοι κρατικοί ή δημοτικοί υπάλληλοι για να απαιτούν από εμάς άμεσες ενέργειες και μάλιστα κάθε ημέρα και σε οποιαδήποτε ώρα. Υπάρχει άλλωστε ειδική υπηρεσία περισυλλογής του δήμου για το σκοπό αυτό.
Είμαστε ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ και προσφέρουμε όσο και όταν μπορούμε.

3.''Υπάρχουν τόσα αδέσποτα στην πόλη. Αυτοί οι φιλόζωοι τι κάνουν"
Απαντάμε: Δεν διαθέτουμε φάρμες φιλοξενίας. Όμως τα ταΐζουμε και τα φροντίζουμε για να μην σας ενοχλούν και τα στειρώνουμε για να μην πολλαπλασιάζονται ανεξέλεγκτα και τα περιθάλπουμε για να μην υποφέρουν

4. ''Τόσοι άνθρωποι πεινάνε και οι φιλόζωοι ενδιαφέρονται μόνο για τα ζώα''
Απαντάμε: Οι φιλόζωοι είμαστε Άνθρωποι με αυξημένη συναισθηματική νοημοσύνη (ενσυνάισθηση).Αντιλαμβανόμαστε και συμπάσχουμε με όσους υποφέρουν, ανθρώπους και ζώα. Πολλά από τα μέλη μας δραστηριοποιούνται έμπρακτα σε ανθρωπιστικές κινήσεις αντίθετα πολλοί κατήγοροί μας δεν προσφέρουν πουθενά εθελοντικά στο κοινωνικό σύνολο.
Τα ζώα όμως είναι απόβλητα από το περιβάλλον μέσα στο οποίο και δικαιωματικά ανήκουν και δεν έχουν συνδικαλισμό για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. Ελέγχοντας τις γεννήσεις των αδέσποτων βοηθούμε και το κοινωνικό σύνολο πιο ενεργά από όσους θεωρούν φιλανθρωπία μόνο την Κυριακάτικη επίσκεψη στην Εκκλησία.

5.''Απο τότε που υπάρχει ο Φιλοζωικός στην Λαμία αυξήθηκαν τα αδέσποτα''
Απαντάμε: Σκεφθείτε πόσα αδέσποτα θα είχε η Λαμία σε περίπτωση που δεν υπήρχε ο δραστήριος σύλλογός μας να επιμένει στην αύξηση των στειρώσεων, την παραδειγματική τιμωρία όσων εγκαταλείπουν τα ζώα τους, την προσπάθεια για σήμανση όλων των ζώων στην πόλη με τσιπ, την συνεργασία του με Εκπαιδευτική Κοινότητα, Δήμο Λαμιέων και Αστυνομία για πλήρη εφαρμογή της Νομοθεσίας για τα αδέσποτα και αλλαγή της συνείδησης του δημότη μας.
Έξαλλου υπάρχουν πολλές δημοσιευμένες έρευνες για την πραγματική αιτία του φαινομένου που υπάρχει τα τελευταία χρόνια σε όλη την Ελλάδα(έρευνα BBC,η κρίση των αδέσποτων)

Σ' αυτήν την επίμονη λοιπόν προσπάθεια όπου τα εμπόδια υπήρξαν πολλά, πάρα πολλά ΠΕΤΥΧΑΜΕ:
1.Συμμετέχουμε σε δίκτυο φιλοζωικών σωματείων σε όλη την Ελλάδα χάρη στο οποίο ψηφίστηκαν οι νόμοι 4039/12 και 4235/14 που θέτουν τις βάσεις υγιούς αντιμετώπισης των αδέσποτων καθιστώντας τους Δήμους υπεύθυνους και την Αστυνομία αρμόδια για τον έλεγχο και την εφαρμογή των νόμων που αφορούν στην ευζωία των ζώων.
2.Να έχουμε ως αρωγό στην προσπάθειά μας τον Δήμο Λαμιέων που υποστηρίζει το δύσκολο έργο μας και από κοινού προσπαθούμε να λύσουμε το μεγάλο πρόβλημα της πόλης μας.
3.Με την συνεχή παρουσία μας στα ΜΜΕ και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης καταδείξαμε ότι είναι πιο φυσιολογικό να φροντίζουμε ένα ζωάκι απ' ότι να περιφέρουμε σφαγμένα αγριογούρουνα στους δρόμους ή να καμαρώνουμε και να σχολιάζουμε θετικά για αυτούς που έκαψαν ένα γατάκι, βασάνισαν έναν σκύλο ή οτιδήποτε άλλο κάνουν άρρωστοι σαδιστές.
4.Καθιερώθηκε η ύπαρξη Εισαγγελέα για τα ζώα με έδρα Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
5.Φροντίζουμε την περίθαλψη  Άγριων Πτηνών και Ζώων σε συνεργασία με Ειδικά Κέντρα
6.Μηνιαία δημοσιεύουμε τον πλούσιο σε δράσεις απολογισμό μας.


Αγαπητοί συμπολίτες-φιλόζωοι.
Μην αρκεστείτε μόνο στην κριτική και την αδράνεια.
Ενώστε την φωνή σας μαζί μας, δώστε μας τις ιδέες σας να τις κάνουμε πράξεις, δράστε για να αλλάξουμε τις συνθήκες για τα ζώα και τους συμπολίτες μας.
Γραφτείτε στον Φιλοζωικό Σύλλογο Φθιώτιδας(μόλις 15 ευρώ το έτος) και πάρτε μέρος στις εκλογές.


Γραμματέας Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας
Γρίβα Ευφροσύνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου