Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Απαραίτητος ο έλεγχος στην ΔΕΥΑ Λαμίας για τα ρουσφέτια

Η ΔΕΥΑ Λαμίας είναι δημοτική επιχείρηση που χρηματοδοτείται από τα χρήματα όλων εμάς των δημοτών.Είναι υποχρέωση των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης να ελέγχουν και να ενημερώνονται για το πως ξοδεύονται αυτά τα χρήματα.

Οι χαρακτηρισμοί και η δημόσια απαξίωση από υπηρεσιακούς μισθωτούς παράγοντες για πολιτικές απόψεις που εκφράζονται ανοιχτά μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο αποτελούν το λιγότερο πολιτικό ατόπημα.

Μετά από όλα αυτά πρέπει να υπάρξει ανοιχτή συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τον τρόπο λειτουργίας της ΔΕΥΑ Λαμίας και τον ρόλο που διαδραματίζει η διοίκησή της στις απ'ευθείας αναθέσεις αλλά και στον αυθαίρετο,έξω από την αγορά, υπολογισμό των αμοιβών.

ΔΣ Λαμιέων: Η Υπηρεσία Ύδρευσης έβαλε φωτιά

Βολές της μειοψηφίας για την εν γένει λειτουργία της ΔΕΥΑΛ

Την ανάγκη πολιτικού ελέγχου της ΔΕΥΑΛ, εξέφρασε η μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου με αφορμή αναφορές του Διευθυντή της Δημοτικής Επιχείρησης κατά της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών.

Αιτία και αφορμή η παρέμβαση του επικεφαλής της ΠΕΠΛΑ και Γιατρού Παναγιώτη Στασινού που αποκάλυψε τη σύμβαση έργου της ΔΕΥΑΛ με τη γιατρό εργασίας.

Στην εκδήλωση της περασμένης Τετάρτης της ΔΕΥΑΛ,
ο Διευθυντής της Επιχείρησης Ιωάννης Θεοδωρακόπουλος προσπάθησε να δικαιολογήσει τη συγκεκριμένη απευθείας ανάθεση παρουσιάζοντας επιπλέον εργασίες της γιατρού, αφήνοντας συγχρόνως αιχμές για τις προθέσεις του Δημοτικού Συμβούλου. Φυσικά κι αν ακόμη η συγκεκριμένη γιατρός κάνει περισσότερα από ότι προβλέπεται στη σύμβασή της θα έπρεπε να είναι ενήμερο το ΔΣ και φυσικά να μην πληρωθεί περισσότερα από ότι προβλέπουν οι νόμοι για γιατρό εργασίας ή για τεχνικό ασφαλείας.

«Για τις επιπλέον υπηρεσίες θα μπορούσε να επισυναφθεί μία επιπλέον συμφωνία εν γνώσει του Ιατρικού Συλλόγου και φυσικά για όλους τους εργαζόμενους του Δήμου», απάντησε ο κ. Στασινός που έτυχε της συμπαράστασης του επικεφαλής της ΛΣ, Τάσου Χρονά. Ο τελευταίος έκανε λόγο για πολιτικό ατόπημα του κ. Θεοδωρακόπουλου. Μάλιστα ο κ. Χρονάς προχώρησε ένα βήμα παραπάνω, υπενθυμίζοντας ότι «ο οποιοσδήποτε υπάλληλος σε όποια θέση κι αν βρίσκεται δεν έχει δικαίωμα να εκφράζεται με αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο απέναντι σε οποιαδήποτε τοποθέτηση των παρατάξεων».

Να σημειωθεί ότι στη συγκεκριμένη εκδήλωση απουσίαζε λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων ο κ. Στασινός, για αυτό και ο κ. Χρονάς επέκρινε και τη στάση του Δημάρχου Νίκου Σταυρογιάννη και του προέδρου του ΔΣ Θανάση Κλειτσάκη που αν και παρόντες δεν υπερασπίστηκαν το συνάδελφό τους στο ΔΣ.

Με αφορμή πάντως τις απευθείας αναθέσεις της ΔΕΥΑΛ και την ανεξαρτητοποίηση που παρουσιάζει εν γένει, οι της μειοψηφίας έθεσαν την ανάγκη πολιτικού ελέγχου. Από την πλευρά της η Δημοτική Αρχή υποβάθμισε το θέμα μη δίνοντας συνέχεια και παραπέμποντας στην αυριανή συνεδρίαση με τους επικεφαλής των παρατάξεων που θα γίνει το μεσημέρι στις 2.30 στο γραφείο του Δημάρχου.

efthia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου