Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Πολεμικό κλίμα στην Λαμία για το Ειδικό Σχολείο στο Κωσταλέξη

Θερμή συζήτηση για τη μεταστέγαση του Ειδικού από το Κωσταλέξη

Σε 15 ημέρες τα νεότερα για το ΕΕΕΕΚ – Έρχονται συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων

Μαραθώνια ήταν η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (28/12) στο γραφείο του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Χρήστου Δημητρίου για το θέμα της μετεγκατάστασης του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Φθιώτιδας.

Η συνάντηση που περιελάμβανε εκπροσώπους από όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, ήταν αρχικά προγραμματισμένη να γίνει στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τελικά όμως φιλοξενήθηκε στην Κεντρική Διεύθυνση.

Το κλίμα γενικά ήταν… πολεμικό μετά τα όσα είχαν διατυπωθεί σε βάρος του Προϊσταμένου της Δευτεροβάθμιας, Σπυρίδωνα Πιλιτζίδη σχετικά με την εμπλοκή του στο θέμα, τόσο στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο από την αρμόδια Αντιδήμαρχο, Βίβιαν Αργύρη που συμμετείχε στη σημερινή συνάντηση, όσο και από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών του Σχολείου, Παναγιώτη Αγγελάκη ο οποίος έφτασε το θέμα μέχρι τον Πρωθυπουργό!

Ο κ. Πιλιτζίδης
υπεραμύνθηκε των ενεργειών του χαρακτηρίζοντας ψευδή μάλιστα αυτά που αφορούσαν την καταλληλότητα του προτεινόμενου ιδιωτικού κτιρίου που στεγάζεται η ΔΕΥΑΛ, άποψη (για την ακαταλληλότητα) την οποία επανέλαβε και ο Γιώργος Κοτρωνιάς που συμμετείχε ως επικεφαλής της Κοινωνικής Συμμαχίας στη σύσκεψη.

Με την κόντρα Δημοτικής Αρχής – Δευτεροβάθμιας μάλλον να παίρνει παράταση ως το προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο, φτάσαμε στο δια ταύτα αφού και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Τάσος Χρονάς παρατήρησε ότι οι δύο πλευρές λένε ή έστω ζητούν το ίδιο πράγμα που είναι οι καλύτερες συνθήκες για τα συγκεκριμένα παιδιά. Κάπου εκεί βγήκε και η πρώτη είδηση ότι εντός 15 ημερών ο Προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας θα έχει προτείνει λύσεις που θα είναι βέλτιστες και για τα παιδιά και για το δημόσιο συμφέρον.

Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν υπάρχουν δύο λύσεις, η μία θα προέρχεται από την ολοκλήρωση του σύγχρονου σχολικού κτιρίου στο Παγκράτι που θα στεγάσει το 5ο Λύκειο, κάτι που θα ελευθερώσει χώρο στο κτίριο της οδού Τανάγρας. Σημειώνουμε ότι σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της Περιφέρειας το νέο 5ο Λύκειο θα είναι έτοιμο τον Απρίλιο και θα δεχτεί παιδιά από το Σεπτέμβριο. Επίσης στον ισόγειο χώρο του 6ου Λυκείου έχει ήδη μετακομίσει το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) το οποίο δεν πήγε στο Κόμμα όπου το κτίριο έχει κριθεί ακατάλληλο!

Υπάρχει όμως και μια δεύτερη λύση του χώρου που θα δημιουργηθεί από τις επικείμενες συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων που είναι και η κατευθυντήρια γραμμή της πολιτικής ηγεσίας, σημείο που προκάλεσε τις αντιδράσεις της Μαρίας Αντωνίου (Παρέμβαση Πολιτών) και του Τάσου Χρονά. Ομοίως αν μιλάμε για χώρο που θα προκύψει από συγχώνευση, τότε κι αυτό θα γίνει από τη νέα περίοδο, έτσι και το ΕΕΕΕΚ θα πρέπει να περιμένει τη νέα σχολική περίοδο για να λειτουργήσει σε νέο χώρο.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Γιώργος Σαγιάς από την Πορτοκαλί – Σύγχρονη Πόλη, ο οποίος ως εκπαιδευτικός έκανε σημαντικές επισημάνσεις και ο Παναγιώτης Στασινός της ΠΕΠΛΑ, που έδειξε να μην αιφνιδιάζεται από κάποιες τοποθετήσεις τις οποίες λογικά θα ακούσουμε ως ερωτήσεις στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο.

efthia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου