Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Ήτανε μια φορά μια πόλη με πλατάνια...

Σε δημοπρασία βγάζει την ξυλεία που προκύπτει από την κοπή και το κλάδεμα δέντρων του ο Δήμος Λαμιέων

Από τη μία η ενέργεια της Οικονομικής Επιτροπής είναι η ενδεδειγμένη, από την άλλη όμως μας θυμίζει το γεγονός ότι υπάρχουν και υγιή δέντρα που θυσιάστηκαν για να γίνει σούπερ-μάρκετ και μας εξοργίζει.

Η είδηση της κοπής των αιωνόβιων δέντρων της οδού Παπασιοπούλου πέρασε χθες (28/12) απαρατήρητη, καθώς λίγα μέτρα πιο πέρα συντελούνταν το ανθρώπινο δράμα με τη δολοφονία της 45χρονης παιδοψυχίατρου, ωστόσο παραμένουν τα ερωτηματικά για τις ενέργειες των ανθρώπων της Δημοτικής Αρχής.

Την ώρα που υπάρχουν επίσημα έγγραφα που προειδοποιούν για κινδύνους γέρικων δέντρων σε πολυσύχναστα σημεία, γιατί η δημοτική Αρχή ξεκίνησε από την εξυπηρέτηση του ιδιώτη; Και γιατί από τη στιγμή που προέκυψε αναγκαστική αποξήλωση αιωνόβιων δέντρων, δεν αποσύρθηκε η απόφαση αποξήλωσης των υγιών ως ελάχιστο ισοζύγιο πρασίνου σε αυτή την τσιμεντένια πόλη;

Δε θέλω να σταθώ στο σημείο ότι 15 τόνοι ξύλων αποτιμώνται 600 ευρώ. Καλά κάνουν και τα πουλάνε, καθώς θα ήταν ακόμη χειρότερο το σενάριο τα δέντρα που κόβουν να τα μοιράζονται οι άνθρωποι του Δήμου μεταξύ τους. Περιμένω μόνο να δουν από μόνοι τους πόσο άσχημο φαίνεται να θυσιάζουν ιστορία αιώνων για το βόλεμα 10-15 «υμετέρων» στο μελλοντικό σούπερ-μάρκετ.

Σχεδόν ανύπαρκτη τέλος και η αντίσταση των πολιτών που μόνο κάποιοι εξ αυτών μόλις είδαν τα αλυσοπρίονα κατέφυγαν στους γνωστούς «αιρετικούς». Εδώ θα μου πείτε δεν αντιδρούν σε εθνικό επίπεδο σε αυτούς που μακελεύουν τους μισθούς και τις ζωές τους, για τα δέντρα θα στεναχωρηθούν…




efthia.gr

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος29/12/16, 7:59 μ.μ.

    έχω ένα μυστικό αλλά δεν το αντέχω να το κρατώ άλλο, προ τριών ετών σε μια επίσκεψή μου στη δασική υπηρεσία του νομού μας , ζήτησα να κάνουν κάτι για να σωθούν τα δάση μας από την λαίλαπα των εκχερσώσεων[αποξήλωσης] χρησιμοποιώντας την υπηρεσία των χαρτών [από δορυφόρου] της google,η απάντηση ήταν [όταν γίνει το κτηματολόγιο θα βρεθούν οι καταπατήσεις ] δεν τους απάντησα, αν ήταν αυτές τις ημέρες θα τους έλεγα ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΌΝΟΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή