Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

ΕΟΠΥΥ: Oι 86 ιατρικές εξετάσεις που δεν θα πληρώνουν οι ασφαλισμένοι

Μόνο τη συμμετοχή τους θα πληρώνουν στο εξής οι ασφαλισμένοι σε μια σειρά από διαγνωστικές εξετάσεις, οι οποίες δεν καλύπτονταν από τον ΕΟΠΥΥ.
Πρόκειται για 86 νέες εξετάσεις, οι οποίες θα αποζημιώνονται από τον Οργανισμό, ενώ μέχρι τώρα το κόστος επιβάρυνε τους ασθενείς.
Η δυνατότητα αυτή παρέχεται μετά την κοστολόγηση των εν λόγω πράξεων και την έγκρισή τους από τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη.


Οπως τόνισε πρόσφατα η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ:” Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας με πανηγυρικούς τόνους ανακοίνωσε ότι προστίθενται 86 νέες εξετάσεις, σε αυτές που ήδη καλύπτονται από τον ΕΟΠΥΥ για τους ασφαλισμένους του. Η εξέλιξη αυτή ικανοποιεί τον ιατρικό κόσμο στα πλαίσια της ευρύτερης παροχής υπηρεσιών υγείας προς όλους τους ασφαλισμένους. Αυτό όμως που προκαλεί έκπληξη στους συμβεβλημένους ιατρούς με τον οργανισμό, είναι ότι η απόφαση αυτή ΔΕ συνοδεύεται από αντίστοιχη αύξηση του προϋπολογισμού του.

Η κοστολόγηση μάλιστα των περισσότερων εξ αυτών σε τιμές κάτω του κόστους αποτελεί νέο πλήγμα, τόσο στην αποζημίωση του ιατρικού έργου, το οποίο επιβαρύνεται με τις ληστρικές επιδρομές του clawback και rebate, όσο και στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους.

Αυτό που το υπουργείο υγείας και ο ΕΟΠΥΥ μέσω των ηγεσιών τους αποσιωπούν όταν εξαγγέλλουν τέτοιες «γενναίες» παροχές προς τους ασφαλισμένους, είναι ότι ο λογαριασμός θα αποσταλεί στους συμβεβλημένους ιατρούς, οι οποίοι είναι απλήρωτοι για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που εκκρεμούν από το 2010-2011! και για τις τρέχουσες οφειλές από το μήνα Μάιο του 2016, ενώ εκκρεμούν ακόμη οι πληρωμές του 10% για τα έτη 2012, 2013, 2014 και 2015“.

eksetaseis878

eksetaseis2

Πηγή: imerisia.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου