Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Προβολή της ταινίας "Ο ηλίθιος" , από τους "Φίλους Κινηματογράφου Λαμίας"

Οι Φίλοι Κινηματογράφου Λαμίας συνεχίζουν τις προβολές τους με την ταινία «Ο Ηλίθιος», την ιστορία ενός απόλυτα λογικού και σοβαρού ανθρώπου σ’ έναν παράλογο κόσμο, όπως λέει ο 34 χρονος σκηνοθέτης Γιούρι Μπίκοφ και σας προσκαλούν σε ένα ακόμα κινηματογραφικό ταξίδι, την Τρίτη 25-10-2016, ώρα 21.15 στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας πάντα με ελεύθερη είσοδο.
Πώς η διαφθορά σκεπάζει τα πάντα σαν λασπωμένο χιόνι και ο ιδεαλισμός θάβεται στα ερείπια μιας γκρεμισμένης κοινωνίας, σε ένα δυνατό δράμα -σχεδόν θρίλερ- για την Ρωσία του σήμερα. Κι όχι μόνο.

Eνας υδραυλικός, ο αθώος και ιδεαλιστής Ντίμα αφιερώνει τον ελεύθερο χρόνο του μελετώντας για να γίνει μηχανικός. Eνα βράδυ πηγαίνοντας σε μια εργατική πολυκατοικία για μια διαρροή αντιλαμβάνεται ότι το πολυώροφο κτίριο όπου στοιβάζονται δεκάδες οικογένειες πρέπει να εκκενωθεί γιατί υπάρχει άμεσος κίνδυνος να καταρρεύσει. Τρέχει να ειδοποιήσει τη δήμαρχο και τις δημοτικές αρχές, όμως καταλαβαίνει ότι τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται. Ο Ντίμα περνάει όλη τη νύχτα κυνηγώντας τους διεφθαρμένους τοπικούς αξιωματούχους σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να σώσει εκείνους που η καλή κοινωνία έχει αποφασίσει να ξεχάσει.
Περισσότερα εδώ: https://filoicinelamias.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου