Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

Φιλοζωικός Φθιώτιδας: ''Ανήθικες,απολίτιστες και τριτοκοσμικές πρακτικές για τα αδέσποτα στον Δήμο Σπερχειάδας-Μακρακώμης''

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Ποιός Βόλος...
Ποιά Κοζάνη...

Ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Σπερχειάδας-Μακρακώμης κ.Μαγουλάς είναι αυτός που στα πλαίσια της ευγενούς και υγιούς άμιλλας, τους ξεπέρασε όλους σε «φιλοζωικά αισθήματα»...

Επειδή κατατέθηκε μήνυση εναντίον του Δήμου από κάτοικο, η οποία κάτοικος κατήγγειλε ότι «…δαγκώθηκε από αδέσποτους σκύλους...» (και καλά έκανε που κατέθεσε τη μήνυση, αφού μέχρι τότε ο Δήμος της δεν είχε πάρει κανένα απολύτως μέτρο σύμφωνα με το Νόμο), ο κ. αντιδήμαρχος φρόντισε και μεθόδευσε την εκτέλεση των συγκεκριμένων σκύλων.
Δηλαδή ανάλογα, με τα ανθρώπινα δεδομένα, αν σε χτυπήσει ο γείτονάς σου, εκτέλεση αποφασισμένη από την τοπική αυτοδιοίκηση!

Και μάλιστα με όλα τα «νόμιμα μέσα», ήτοι:


α). Σύγκλιση της 5/μελούς επιτροπής μετά από 4/μηνο (σημειωτέον ότι το καταγγελλόμενο περιστατικό συνέβη στις 9/4/16)
β). Μέχρι τότε οι σκύλοι-δράστες κρατούνταν φυλακισμένοι (με ποια προοπτική άραγε και για με ποιο σκοπό;), κατά παράβαση του νόμου, υπό άγνωστες συνθήκες και σε χώρο που πιθανά δεν έχει άδεια ενδιαιτήματος.
γ). Μετά από το 4-μηνο και μέσα στον Αύγουστο, απόντος του ενός μέλους της 5/μελούς που, εντελώς συμπτωματικά, είναι εκπρόσωπος του Φιλοζωικού Σωματείου, διατάσσει συνεδρίαση για απόφαση ευθανασίας.
δ). Επειδή όμως, από την ψηφοφορία, η ευθανασία δεν του προέκυψε, όντας γαλαντόμος, όρισε 10 ημέρες διορία για να βρεθούν άτομα για υιοθεσία, άλλως ζήτησε να συνεδριάσει η 3/μελής επιτροπή κτηνιάτρων, για να αποφασίσει αυτή, κατ’ απόλυτη πλειοψηφία, την ευθανασία. Μάλιστα, ο κ. αντιδήμαρχος είχε ήδη προεξοφλήσει (;) την απόφαση της 5/μελούς και ως εκ’ τούτου ενημερώσει, για να μην χρονοτριβεί, από πριν για τη συνεδρίαση της 3/μελούς. Τέτοια σιγουριά για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας της 5/μελούς. Επίσης, απέρριψε ασυζητητί την πρόταση του εκπροσώπου του Φιλοζωικού σωματείου για παράταση του χρόνου αναζήτησης υιοθεσίας, αφού κάθε λογικά σκεπτόμενος άνθρωπος ξέρει ότι τον Αύγουστο, που ο κόσμος λείπει σε διακοπές, η επιλογή του χρόνου είναι εντελώς ακατάλληλη για κάτι τέτοιο.
ε). Στην 5/μελή επιτροπή δεν κατατέθηκε κανένα αποδεικτικό στοιχείο, όπως δικαιολογητικό κρατικού νοσοκομείου ή Κέντρου Υγείας, που να βεβαιώνει το «καταγγελλόμενο» δάγκωμα, κανένα στοιχείο για το πόσο σοβαρό για την ζωή της κυρίας μπορεί να ήταν αυτό, κανένας μάρτυρας που να ήταν παρών στο περιστατικό, καμία μαρτυρία ή επίσημο στοιχείο που να δείχνει ότι τα συγκεκριμένα σκυλιά ήταν επιθετικά και άλλες φορές και μάλιστα αν αυτό συνέβη αναίτια.

Και επειδή βέβαια, τα σκυλιά ούτε παρόντα στη συνεδρίαση ήταν, ούτε τα επισκέφθηκε η επιτροπή για να διαπιστώσει το χαρακτήρα τους αλλά, το σπουδαιότερο, επειδή δεν μπορούν να αποδείξουν με λόγια την πιθανή τους αθωότητα αντικρούοντας, ο κ. αντιδήμαρχος, αγνοώντας και δείχνοντας ιδιαίτερη και αδικαιολόγητη σπουδή, αποφάσισε ο ίδιος για τη ζωή τους.
Δηλαδή, έχει αυτοδιορισθεί θεός και αποφασίζει για τη ζωή και το θάνατο ζωντανών πλασμάτων, χωρίς να υπολογίζει τίποτα.
Αλλά, δυστυχώς γι’αυτόν, έχουν γνώση οι φύλακες...

΄Ετσι λοιπόν:
Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας σχετικά καταθέτει :

1. Έ ν σ τ α σ η, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, κατά της απόφασης της 5/μελούς και ζητά χρόνο εως 15 Σεπτεμβρίου, ώστε να αναζητηθούν άτομα τα οποία να υιοθετήσουν τα συγκεκριμένα σκυλιά, για τα οποία μάλιστα ο εκπαιδευτής, (που τυχαίνει να είναι ο ίδιος άνθρωπος που τα περισυνέλεξε αλλά και ο ίδιος που τα φιλοξένησε όλο αυτό το χρονικό διάστημα) διαπίστωσε ότι τα ζώα είναι απολύτως κατάλληλα για υιοθεσία.
2. Μ η ν υ τ ή ρ ι α Α ν α φ ο ρ ά εναντίον του Δήμου Σπερχειάδας-Μακρακώμης για παράβαση του Ν.4039/12 και 4235/14 καθώς, ενώ έχει παρέλθει προ ετών η προθεσμία του σχετικού νόμου, δεν έχει ιδρύσει και λειτουργήσει ούτε κυνοκομείο, ούτε δημοτικό κτηνιατρείο.
3. Μ η ν υ τ ή ρ ι α  Α ν α φ ο ρ ά προσωπικά εναντίον του Αντιδημάρχου κ. Μαγουλά, προκειμένου να ελεγχθεί το αν με δικές του ενέργειες έθεσε σε κίνδυνο τα δύο σκυλιά, με τον πιθανά παράνομο επί 4/μηνο εγκλεισμό τους, που έχει επίσης πιθανά συνέπειες στην υγεία και τη συμπεριφορά τους, καθώς επίσης και για πιθανή σκόπιμη μεθόδευση ευθανασίας τους.
4. Ενημερώνει τη Φιλοζωική Κοινότητα και τα ΜΜΕ για τις ανήθικες, απολίτιστες και τριτοκοσμικές πρακτικές του Δήμου Σπερχειάδας-Μακρακώμης, η εφαρμογή των οποίων μόνο δυσφήμηση μπορούν να αποτελεί, και ζητά την άμεση αντίδρασή τους.

Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου