Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Μέσα στο 2016 η εκκαθάριση 3.000 φακέλων για τους τίτλους σπουδών

Οι περίπου 3000 φάκελοι που αφορούν στην εξέταση τίτλων σπουδών και εκκρεμούν στο Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων θα έχουν εκκαθαριστεί πλήρως, μέχρι το τέλος του έτους.

Αυτό ανέφερε από το βήμα της βουλής, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Βασίλη Κόκκαλη, που έκανε λόγο για αδικαιολόγητη χρονοβόρα διαδικασία η οποία, ταλαιπωρεί χιλιάδες νέους ανθρώπους.

Ο υπουργός ανέφερε επίσης ότι βρίσκεται στην τελική φάση η έκδοση προεδρικού διατάγματος για τη λύση του προβλήματος.


«Θέλω να ζητήσω συγνώμη εκ μέρους της πολιτείας, για αυτή την καθυστέρηση που δεν τιμά κανένα και ταλαιπωρεί χιλιάδες νέους και τις οικογένειες τους» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Φίλης και πρόσθεσε:

«Το πρόβλημα το κληρονομήσαμε από τις λάθος κινήσεις και τις άστοχες παρεμβάσεις, από το 2010 και μετά, που έγιναν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις».

Ο ΝΤΙΤ. Φίλης, είπε ότι η γιγάντωση των αρμοδιοτήτων του ΣΕΑΠ αλλά και η κατάργηση, της διάταξης που προέβλεπε ότι αρμόδιες αρχές ήταν οι οικείες επαγγελματικές οργανώσεις, αλλά και της υπηρεσιακής μονάδας του υπουργείου Παιδείας, χωρίς πρόβλεψη για διοικητική υποστήριξη, οδήγησαν στο να βρίσκονται σήμερα σε ομηρία χιλιάδες νέοι άνθρωποι.

«Προωθούμε σχέδιο επικαιροποίησης και βελτίωσης του ισχύοντος προεδρικού διατάγματος, με στόχο να καθιερώσουμε ένα ευέλικτο σχήμα εντός των δομών του υπουργείου, με την συνεπικουρία επιμελητηρίων ώστε αυτό το όργανο να μπορεί γρήγορα να εξετάσει όλους τους εκκρεμείς φακέλους», κατέληξε ο υπουργός Παιδείας.

aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου