Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

«Τσιφτετέλληνας» ο μέσος Έλληνας,ο καταπατητής...

Έχει ενδιαφέρον να διαβάσει κανείς τα παρακάτω σχόλια που δημοσιεύτηκαν στο lamiareport κάτω από τη δημοσίευση του άρθρου «Μια φορά δάσος,πάντα δάσος». «Τσιφτετέλληνας» είναι δυστυχώς ο μέσος έλληνας, ο μέσος καταπατητής, ο «όσα πάνε και όσα έρθουν», ο «ό,τι φάμε και ό,τι πιούμε» και ο «εσύ θα μου πεις τώρα…»


Τσιφτετέλληνας:
Κάποτε, πριν κάμποσους αιώνες, η Πλατεία Πάρκου ήταν παρθένο δάσος. Εκεί ζούσαν στο φυσικό τους περιβάλλον, τίγρεις, λιοντάρια, ζέβρες και άλλα άγρια ζώα. Σύμφωνα λοιπόν με το τσιτάτο "μια φορά δάσος, πάντα δάσος", απορώ πως ξέφυγε του αγαπητού συμπολίτη μας αυτό και δεν απαιτεί την κήρυξη της πλατείας σε αναδασωτέα έκταση

Ηλίας
Τσιφτετέλληνα, έχεις παράνομα καταπατήσει δασική έκταση και σε πείραξε το άρθρο; Μήπως στους χάρτες του 1945 το σπιτάκι σου ήταν δημόσια περιουσία;
Αυτό κατάλαβες εσύ από όσα διάβασες;

Τσιφτετέλληνας:
Παραθέτοντας Ηλίας:
Σε πληροφορώ κυρ' Ηλία, πως λόγω επαγγελματικής ενασχόλησης περίπου μιας 30ετίας με τα ζητήματα αυτά, δεν περιμένω από κάτι αργόσχολους σαν την αφεντιά σου να μου μοστράρουν τις γνώσεις τους και την ... αυθεντία τους! Λυπάμαι που ... πλήγωσα την επηρμένη σου προσωπικότητα, αλλά το στυλάκι του (βολεμένου) ξερόλα μου τη "δίνει"!

Lias                   
Παραθέτοντας Τσιφτετέλληνας:
Το κράτος, σου λέει, έχω ένα αξιόπιστο τεκμήριο των χρήσεων γης του 1945∙ κι αυτό θα χρησιμοποιήσω να δώσω χαρακτήρα σε μέρος της ελληνικής επικράτειας. Πριν 70 χρόνια τα ρέματα και τα ποτάμια κυλούσαν και πλημμύριζαν σχεδόν ελεύθερα (λογίζονται σαν δασικές εκτάσεις). Ο κόσμος τότε απέφευγε να χτίζει και να δραστηριοποιείται εκεί. Οι άλλες δασωμένες εκτάσεις ήταν σαφώς δημόσια ή ιδιωτική περιουσία, καθώς το ελληνικό κράτος είχε αποφασίσει από 40ετίας ότι το φυσικό περιβάλλον θα προστατεύεται και οι λοιπές φυσικές περιοχές μπήκαν σε αυτό το καθεστώς προστασίας. Τώρα αν εσένα σε βολεύει να μας μιλάς για γεωλογικές περιόδους κι όχι για διαχρονικούς νόμους και νομικά καθεστώτα, ώστε να κάνεις το κυνήγι των μαγισσών, που αρέσκεσαι, τι να πω? Τα δάση είναι περιουσία και επένδυση του ελληνικού λαού (η αξία τους δεν περιορίζεται στην καρότσα με ξύλα που γεμίζεις κάθε Κυριακή)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου