Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Σεμινάριο ζωής για τα Δημοτικά σχολεία της Λαμίας

Η Σχολή  Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας, οργανώνει σε σχολεία του Νομού Τρικάλων και του Νομού Φθιώτιδος το εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας καινοτόμο πρόγραμμα εκπαίδευσης στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση για μαθητές της ΣΤ’ τάξης Δημοτικών Σχολείων, με τίτλο «Εκπαίδευση στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση – Τα παιδιά σώζουν ζωές».

ΣΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 13Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΑ ΛΑΒΕΙ ΧΩΡΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 10:00ΠΜ.ΚΑΡΠΑ 13ο Δημοτικό Λαμίας  3ΚΑΡΠΑ 13ο Δημοτικό Λαμίας 1ΚΑΡΠΑ 13ο Δημοτικό Λαμίας .


Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ακολουθεί την πρόσφατη σύσταση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την εκπαίδευση των μαθητών στην ΚΑΡΠΑ, από την ηλικία 12 ετών ή και νωρίτερα, για 2 ώρες το χρόνο, σ’ όλο τον κόσμο (Kids Save Lives – Training School Children in Cardiopulmonary Resuscitation Worldwide).

Το πρόγραμμα παρέχει εκπαίδευση στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση σε μαθητές της ΣΤ’ τάξης των Δημοτικών Σχολείων, ώστε να μάθουν πώς να δράσουν αν ξαφνικά κάποιος καταρρεύσει. Εστιάζεται σε βασικές και σωτήριες για τη ζωή γνώσεις και δεξιότητες, που μπορεί να βοηθήσουν το θύμα να κρατηθεί στη ζωή μέχρι την άφιξη της εξειδικευμένης βοήθειας (ασθενοφόρο).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου