Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Καταγγελίες για τα τραπεζοκαθίσματα απο τους πολίτες:''Δυκολευόμαστε να περπατήσουμε στα πεζοδρόμια''

Χαμός στη Θεσσαλονίκη με τα τραπεζοκαθίσματα

Επιστολή διαμαρτυρίας προς το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης για την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος απέστειλαν κάτοικοι που ζουν στο κέντρο της πόλης.

Στην επιστολή των κατοίκων τονίζεται, πως εξαιτίας της ανάπτυξης των τραπεζοκαθισμάτων «δυσκολευόμαστε να περπατήσουμε στα πεζοδρόμια είτε εμείς μόνοι, είτε με καροτσάκια, είτε οι ηλικιωμένοι γονείς μας, καθώς αυτά είναι μονίμως κατειλημμένα από τραπεζοκαθίσματα, σκαμπό, panels, τέντες, θερμαντικά σώματα».

«Αν τυχόν, κατά λάθος, υπάρξει ελεύθερος χώρος μεταξύ των τραπεζοκαθισμάτων, τότε εκεί κινούνται ταχύτατα ή σταθμεύουν ποδήλατα και μηχανάκια», επισημαίνεται στην επιστολή.

Στο θέμα
αλλά και στην προσπάθεια που καταβάλει η δημοτική αστυνομία να διαφυλάξει την τάξη στη Θεσσαλονίκη, αναφέρθηκε κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο πρόεδρός του, Παναγιώτης Αβραμόπουλος. Ο κ. Αβραμόπουλος στάθηκε σε επίθεση που δέχτηκε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για τη δημοτική αστυνομία, Λευτέρης Κιοσέογλου, από επιχειρηματία που διαθέτει κατάστημα στην Πλατεία Χρηματιστηρίου.

Όπως ειπώθηκε, ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας, αν και δεν είχε άδεια τραπεζοκαθισμάτων, είχε φροντίσει να καλύψει ακόμη και το οδόστρωμα, και επιτέθηκε στον κ.Κιοσέογλου στη διάρκεια ελέγχου.

«Πρέπει να τελειώνουμε επιτέλους με αυτή την ιστορία. Δεν είναι δυνατόν να δεχόμαστε ότι μπορούν 20-30 παραβάτες, με απολύτως βάναυσο τρόπο, να παραβιάζουν τη νομιμότητα και να καταπατούν το δημόσιο χώρο με προκλητικό τρόπο», είπε ο κ. Αβραμόπουλος. Χαρακτήρισε δε, «αδιανόητο», κάποιοι από αυτούς «να ειδοποιούνται για επικείμενους ελέγχους ώστε να προλαβαίνουν την τελευταία στιγμή να παρουσιάζονται νόμιμοι».

aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου