Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Τα παράπονα από…τον δήμαρχο άκουσαν επί ώρες οι εκπρόσωποι του Ελεγκτικού Συνεδρίου που συμμετείχαν στο πρώτο μέρος διημερίδας με θέμα: «Ελεγκτικό Συνέδριο και Δήμοι- Νομιμότητα, Διαφάνεια, Αποτελεσματικότητα» που διοργανώνουν σήμερα και αύριο (14 & 15 Απριλίου) σε κεντρικό ξενοδοχείο η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και το Ελεγκτικό Συνέδριο.
Από τις ομιλίες και τις παρεμβάσεις δεν έλειψε η ένταση καθώς πολλοί αυτοδιοικητικοί παράγοντες αναφέρθηκαν σε περιπτώσεις κατά τις οποίες ο προληπτικός έλεγχος του Ελεγκτικού Συνεδρίου οδήγησε σε μεγάλη καθυστέρηση και ταλαιπωρία τους ίδιους και κυρίως τους δημότες.


Μεγάλη έμφαση δόθηκε στο γεγονός ότι βάσει νόμου ο προληπτικός έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο μπορεί να καταργηθεί από το έτος 2019. Οι εκπρόσωποι του Ελεγκτικού Συνεδρίου αναφέρθηκαν στην σχεδόν 200 ετών ιστορία του θεσμού και τη σημαντική συμβολή του στη δημόσια διαχείριση.

Οταν οι τόνοι ανέβηκαν ιδιαίτερα μετά την ομιλία του Απόστολου Κοιμήση, το προεδρείο χρειάστηκε να παρέμβει επανειλλημμένως καθώς πολλοί δήμαρχοι ήθελαν να πουν, όπως αναφέρθηκε, “τα βάσανά τους”, ενώ οι εκπρόσωποι του Ελεγκτικού Συνεδρίου τόνιζαν ότι η εκδήλωση έχει νομικό χαρακτήρα και δεν αρμόζει τέτοιο κλίμα.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου