Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Από καταφύγια όλα τα κατοικίδια ζώα στα pet-shops!

Στην Ελλάδα, τη χώρα των εκατοντάδων χιλιάδων αδέσποτων ζώων και των φιλόζωων της πλάκας που αγοράζουν μόνο σκύλους «ράτσας» προπαγανδίζοντας ακουσίως ιδεολογήματα περί «καθαρού αίματος» και τα συναφή, αυτό που θα διαβάσετε είναι «ψιλά γράμματα».
Η Πολιτεία της Αριζόνα στις Ηνωμένες Πολιτείες ψήφισε έναν πολύ σημαντικό νόμο με σκοπό να καταπολεμήσει το πρόβλημα των αδέσποτων και των παράνομων εκτροφείων, των επονομαζόμενων και puppy mills.
Έτσι, όλα τα καταστήματα κατοικιδίων στην αμερικανική Πολιτεία υποχρεούνται να πωλούν ζώα που θα προέρχονται αποκλειστικά από καταφύγια ή μη κερδοσκοπικές φιλοζωικές οργανώσεις.
Με αυτό τον τρόπο οι αρχές θα καταπολεμήσουν το πρόβλημα των puppy mills όπου δύστυχα ζώα γίνονται αντικείμενα εκτροφής (και αιμομικτικά) υπό άθλιες συνθήκες.


Στα puppy mills (εκεί όπου γεννήθηκε το Μπηγκλ ή το Τζακ Ράσελ που αγόρασες έναντι υψηλού αντιτίμου για να το μοστράρεις στο δρόμο) τα θηλυκά ζώα περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους σε εγκυμοσύνες και τα κουτάβια ζουν εγκλωβισμένα μέσα σε πολύ μικρά κλουβιά μέχρι να πωληθούν στο pet shop της γειτονιάς.

Υιοθετούμε ζώα από καταφύγια, στειρώνουμε τα κατοικίδιά μας. Είναι τόσο απλό.

econews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου