Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Πότε και πως θα συζητηθεί το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων στον Δήμο Λαμιέων;

Στενεύουν τα χρονικά περιθώρια για την ολοκλήρωση του Τοπικού Σχεδίου Στερεών Αποβλήτων στον Δήμο Λαμιέων αφού όπως διαβάζουμε στο ενημερωτικό σημείωμα που αποστέλλει ο ΦΟΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας στους δήμους μέλη του ο συμβατικός χρόνος ολοκλήρωσης των τοπικών σχεδίων είναι η 19η Φεβρουαρίου 2016.
Στο ίδιο έγγραφο μαθαίνουμε πως η σύνταξη (επικαιροποίηση) των τοπικών σχεδίων των Δήμων έχει ανατεθεί στην εταιρία European Profiles στην οποία έχει σταλεί και κατάλογος των προτεινόμενων έργων,σύμφωνα με τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Περιφερειακού Φο.Δ.Σ.Α.

Σημειώνεται ότι τα τοπικά σχέδια των Δήμων θα πρέπει να συνοδεύονται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και γίνεται έκκληση ''λόγω της στενότητας χρόνου'' η όλη διαδικασία να επισπευσθεί προκειμένου τα τοπικά σχέδια να ολοκληρωθούν έγκαιρα και να συμπεριληφθούν στον υπό αναθεώρηση ΠΕ.Σ.Δ.Α.

Όλα τα παραπάνω χωρίς να έχει υπάρξει καμία ουσιαστική συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαμιέων, ούτε βέβαια η απαραίτητη δημόσια διαβούλευση και η συνδιαμόρφωση των προτάσεων των δημοτικών παρατάξεων παρόλο τις επανειλημμένες υποσχέσεις που έχουν μέχρι σήμερα δοθεί από την Δημοτική Αρχή.

Ξαναφέρνουμε λοιπόν τις προτάσεις που έχουμε καταθέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο αναμένοντας την ''επικαιροποίηση'' του τοπικού μας σχεδίου από την European Profiles...

Λαμία χωρίς σκουπίδια! Μια πρόταση για ένα Δημοτικό Σχέδιο Διαχείρισης των Αποβλήτων (ΔΗΣΔΑ)(5-12-2014)
Τι πρέπει να χαρακτηρίζει και τι πρέπει να περιλαμβάνει το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων(ΤοΣΔΑ) (12-5-2015)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου