Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Απολογισμός δραστηριοτήτων του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας

Απολογισμό πεπραγμένων πραγματοποίησε η διοίκηση του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας για το 2015 με αφορμή την γενική συνέλευση των μελών του.
Η δραστηριότητα του Συλλόγου ήταν πραγματικά μεγάλη δείγμα και της συνεχιζόμενης αύξησης των ζώων που κυρίως εγκαταλείπονται ή ακόμη χειρότερα βιώνουν τη βαρβαρότητα ορισμένων συμπολιτών μας.
Αναλυτικά η παρουσίαση των δράσεων έχει ως εξής:

Ο Σύλλογός μας πήρε μέρος σε 53 περισυλλογές άρρωστων ή τραυματισμένων σκύλων και 32 άρρωστων ή τραυματισμένων γάτων.

(Από αυτά τα ζώα, μεταφέρθηκαν  σε ιδιωτικά κτηνιατρεία για θεραπεία 19 σκύλοι και 9 γάτες.Τα υπόλοιπα ζώα είτε μεταφέρθηκαν για θεραπεία στο ΚΠΑΖ του Δήμου Λαμίας είτε  προσφέρθηκε βοήθεια από μέλη μας).

Μετέφερε 5 σκυλιά για ακτινογραφίες σε ιδιωτικό ακτινολογικό εργαστήριο.

Πραγματοποίησε 6 εγχειρήσεις οστεοσύνθεσης  και μία εγχείρηση αφαίρεσης όγκου σε ιδιωτικά κτηνιατρεία, σε αδέσποτους σκύλους.

Πραγματοποίησε  3 εγχειρήσεις οστεοσύνθεσης σε αντίστοιχες γάτες σε ιδιωτικά  κτηνιατρεία.

Πραγματοποίησε 66 εμβολιασμούς σε κουταβάκια και 25 θεραπείες σε αντίστοιχα αδέσποτα σκυλιά .

΄Εκανε 6 απεγκλωβισμούς  και 2 ανευρέσεις χαμένων σκύλων,οι οποίοι αποδόθηκαν στους κηδεμόνες τους.

 Περισυνέλεξε και τάισε με μπιμπερό  49  κουταβάκια με κλειστά μάτια και 30 γατάκια.

Όλες οι στειρώσεις αδέσποτων ζώων του Δήμου Λαμίας προωθούνται στο ΚΠΑΖ  από φιλόζωους συμπολίτες μας, μετά από δική μας παρότρυνση.

΄Εκανε 29 υιοθεσίες σκύλων  με τσιπ και συμβόλαιο υιοθεσίας.


Πραγματοποίησε 2 ημέρες υπεύθυνης υιοθεσίας και δύο σε συνεργασία με το ΚΠΑΖ του Δήμου Λαμίας..

Ο Σύλλογός μας προωθεί τους πολίτες που ζητούν σκύλους για υιοθεσία στο ΚΠΑΖ, ενημερώνοντάς τους για τα ζώα που υπάρχουν εκεί.

΄Εδοσε πρώτες βοήθειες και σε συνέχεια έστειλε στο ΑΝΙΜΑ στην Αθήνα 26 τραυματισμένα άγρια πουλια (γεράκια,κουκουβάγιες,αετούς).

Παρουσίασε το εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας  πρόγραμμα ευαισθητοποίησης «Συμβιώνω με τα ζώα γύρω μου» σε 154 μαθητές δημοτικού, 32  μαθητές νηπιαγωγείου και σε 15 μαθητές της Β΄Λυκείου.

Πήρε μέρος στην παρουσίαση των σποτ ευαισθητοποίησης  της ΠΦΠΟ στο Αγγέλων Βήμα, στην Αθήνα.

Συμμετείχε στη συνάντηση των συλλόγων μελών της ΠΦΠΟ στην Αθήνα.

Συμμετείχε στο MEC Παιανίας στην ΄Εκθεση της Ρουαγιάλ Κανίν, με περίπτερο ενημέρωσης για τα δικαιώματα των ζώων,εκπροσοωπώντας την ΠΦΠΟ..

Πήρε μέρος στην εκδήλωση της ΠΦΠΟ για τον Φιλόσοφο Πίτερ Σίγγερ.

Μετέβη στη Σκόπελο,ως σύλλογος- μέλος της ΠΦΠΟ, σε συνεργασία με τη ΜΚΟ Strey Care Skopelos. Συναντήθηκε  με τους εκεί φιλόζωους και είχε συνεργασία με τις τοπικές αρχές.

Συναντήθηκε με τον Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Στερεάς Ελλάδας και τον Αστυνομικό Διευθυντή Φθιώτιδας για θέματα εφαρμογής της νομοθεσίας για τα ζώα.

Παρουσίασε στους διοικητές και τους αξιωματικούς υπηρεσίας των αστυνομικών τμημάτων της αστυνομικής διεύθυνσης Φθιώτιδας τη νομοθεσία για τα ζώα, σε συνεργασία με την ΠΦΠΟ.

Συμμετείχε  στο 3μελές (αστυνομία-Δήμος-Φιλοζωικός) κλιμάκιο ενημέρωσης και ελέγχου για τα τσιπ των σκύλων  ιδιωτών.

Συμμετείχε  στην Πανελλήνια Εκθεση Λαμίας με περίπτερο ενημέρωσης για τα δικαιώματα των ζώων.

Συμμετείχε  στην 5/μελή επιτροπή διαχείρησης για τα δέσποτα του Δήμου Λαμιέων με 2 μέλη του.

Ιδιαίτερα σημαντικές προτάσεις μας αποφασίστηκαν από την συγκεκριμένη επιτροπή όπως:

 1 Η έκδοση και αποστολή ενημερωτικού φυλαδίου στους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΛ για τις υποχρεώσεις των κηδεμόνων ζώων,

2.Αίτημα για   δημιουργία Δημοτικού Πάρκου άσκησης και περιπάτου σκύλων.

3.Πρόσκληση σε ΄Ελληνες εθελοντές κτηνιάτρους για μαζικές  στειρώσεις αδέσποτων.

Συμμετείχε με 2 μέλη στις 5/μελείς επιτροπές των Δήμων: Καμμένων Βούρλων, Αμφίκλειας, Στυλίδας, Δομοκού και Μακρακώμης.

Είχε συνεργασία με το Δήμο Καμμένων Βούρλων: Μεταφέραμε για στείρωση σε ιδιωτικό κτηνιατρείο στη Λαμία και φιλοξενήσαμε μέχρι αποθεραπείας 14 θηλυκούς αδέσποτους σκύλους.

Συμμετείχαμε σε συνάντηση στη Στυλίδα για θέματα στειρώσεων των αδέσποτων ζώων των Ραχών, ύστερα από πρόσκληση του Πολιτιστικού Συλλόγου Ραχών.

Συναντηθήκαμε  2 φορές με τον Προστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών και συζητήσαμε θέματα που αφορούν τα ζώα συντροφιάς.

Είχαμε διαρκή παρουσία στα ΜΜΕ με πολλές συνεντεύξεις της Προέδρου, της Γ.Γραμματέα και μελών του Δ.Σ. καθώς και του εκπροσώπου μας στην 5/μελή Επιτροπή του Δήμου Λαμίας,για τις δράσεις του συλλόγου.

Κάναμε πολλές καταγγελίες για φόλες στα αστυνομικά τμήματα της Φθιώτιδας καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ζώα συντροφιάς.

Αναλάβαμε για 7 μήνες την προμήθεια κτηνιατρικών φαρμάκων για τα ζώα που φιλοξενούνταν στο ΚΠΑΖ του Δήμου Λαμίας  και την προμήθεια αναλώσιμων (τσιπ, ράμματα κ.λ.π.) για όλο το 2015.

Διοργανώσαμε 3 παζάρια για εξεύρεση  χρημάτων.

Διοργανώσαμε 3 συναντήσεις μελών και φίλων του συλλόγου για ενημέρωση και διασκέδαση  σε καφέ της πόλης.( 1 εκδήλωση με καφέ στο Λουκούμι , 1 στο  Mist και 1 στο Ganova).

Ευχαριστούμε τα μέλη του Συλλόγου για τη βοήθεια που προσέφεραν στο Δ.Σ. για την πραγματοποίηση όλων των παραπάνω δράσεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου