Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Λεωνίδας Κωστόπουλος: "Υπουργέ οι επιχειρήσεις δεν είναι η ιερή αγελάδα"

Ανοιχτή επιστολή με θέμα το νέο ασφαλιστικό έστειλε στον Υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο, αλλά και σε άλλους φορείς, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φοροτεχνικών Φθιώτιδας Λεωνίδας Κωστόπουλος.

Ο κ. Κωστόπουλος μεταξύ άλλων αναφέρει ότι οδηγούμαστε σε αδιέξοδο και κάνει έκκληση στον Υπουργό να επανεξετάσει το σχέδιο νόμου πριν είναι αργά για την αγορά. "Οδηγείτε μαθηματικά σε εξαφάνιση και συρρίκνωση το σύνολο των αυτοαπασχολούμενων....", τονίζει ο Πρόεδρος των Φοροτεχνικών της Φθιώτιδας.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο της επιστολής:

«Κύριε Υπουργέ,

Με την παρουσίαση του Σχεδίου Νόμου για το νέο ασφαλιστικό, ομολογούμε ότι νιώσαμε τεράστια έκπληξη, για τις δυσάρεστες και επώδυνες αλλαγές, που επιφέρει αυτό στο σύνολο των ελευθέρων επαγγελματιών.

Κατανοούμε, ότι εδώ και πολλά χρόνια θα έπρεπε να έχει λυθεί το συγκεκριμένο ζήτημα, που ανάμεσα στα άλλα αρνητικά, μας ταλανίζει καθημερινά.

Δεν είμαστε εμπαθείς ούτε κοντόφθαλμοι να μην αναγνωρίζουμε τις πιέσεις που δέχεστε. Αυτό όμως, δεν μπορεί να αποτελεί πανάκεια και να καθορίζει όλες σας τι ενέργειες.

Οδηγείτε μαθηματικά σε εξαφάνιση και συρρίκνωση το σύνολο των αυτοαπασχολούμενων.

Οι μεταρρυθμίσεις, πρέπει να έχουν θετικό πρόσημο και κέντρο την αξιοπρεπή διαβίωση του κάθε πολίτη.

Διαφορετικά,
στρεβλώνουν κάθε έννοια δικαιοσύνης, που είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα των ευνομούμενων κοινωνιών.

Πρέπει να αναθεωρήσετε την αντίληψη ότι οι επιχειρήσεις είναι η ιερή αγελάδα, και μπορούν αδιαμαρτύρητα και αδιαλείπτως να παράγουν πλούτο χωρίς να τις παρέχονται οι προϋποθέσεις βιωσιμότητας.

Στην εποχή των μνημονίων, που η βαρβαρότητα και η αβεβαιότητα κατατρώει τις ζωές μας, μη συνεχίζεται τον αδιέξοδο δρόμο, που οδηγεί στην πλήρη υποδούλωση της χώρας μας, βορά στις ορέξεις των δανειστών.

Εάν δεν υπάρξει σοβαρό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης, με ολιστική αντίληψη των οικονομικών μεγεθών, ότι και να κάνετε θα οδηγηθούμε σε πλήρη αδιέξοδο.

Απευθύνουμε έκκληση, να επανεξετάσετε το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, λαμβάνοντας υπόψη την γνώμη και την εμπειρία των επαγγελματικών φορέων και να είστε σίγουρος ότι θα βρεθεί βιώσιμη λύση.

Σε αντίθετη περίπτωση δεν πρόκειται να μας βρείτε αρωγούς στην καταστροφή που τελεσίδικα μας καταδικάζουν οι συγκεκριμένες διατάξεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Η διαρραγή του κοινωνικού ιστού, σε όσα εκθετικά μας επιβάλλονται χρόνο με τον χρόνο, φαντάζει προ των πυλών, με όλες τις συνέπειες που μπορεί να επιφέρει αυτό μακροπρόθεσμα, στην πρόοδο και την έξοδο της Πατρίδας μας απ’ την αδηφάγο κρίση.

Φροντίστε σύντομα να ανατρέψετε το δυσμενές περιβάλλον.

Δεν υπάρχουν μονόδρομοι και στεγανά στις Ελεύθερες και Δημοκρατικές Πολιτείες».
Με Εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

lamiareport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου