Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

"Υδάτινες γέφυρες" στη Λαμία τη Δευτέρα.

Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, επανακάμπτει στη Λαμία, ολοκληρώνοντας το πακέτο στοχευμένων δράσεων στην πόλη για τη διαχείριση του αστικού και ημιαστικού νερού, στο πλαίσιο του προγράμματος ΥΔΑΤΙΝΕΣ ΓΕΦΥΡΕΣ – Ενώνουμε τη φωνή μας για το νερό!, που υλοποιεί σε συνεργασία με την Ένωση Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης –Αποχέτευσης (Ε.Δ.Ε.Υ.Α.)
  Μετά την αρχική επίσκεψη, που πραγματοποιήθηκε το Φεβρουάριο του 2015, και τα ιδιαίτερα θετικά μηνύματα  που αποτυπώθηκαν από την επαφή με τα σχολεία και τους φορείς της πόλης, το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS επιστρέφει στη Λαμία, με μια ανοιχτή προς τους πολίτες της εκδήλωση, που εδράζεται στις βάσεις που τέθηκαν στη διάρκεια της πρώτης επίσκεψης.

Πιο συγκεκριμένα, από τις συμμετοχικές διαδικασίες και την ημερίδα διαβούλευσης που πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο Φεβρουάριο, αναδείχθηκε ως μείζον υδατικό ζήτημα το έλλειμμα οξυμένης υδατικής συνείδησης στους πολίτες της Λαμίας και η ανάγκη εντατικοποίησης της χρήσης εργαλείων και μεθοδολογιών που θα συμβάλουν στην ενημέρωση και ευαισθητοποίησή τους.  Με βάση τα παραπάνω δεδομένα και τη στόχευση του προγράμματος για μετάβαση σε ένα εφαρμόσιμο Σχέδιο Δράσης, που θα προκύψει μέσα από το δημόσιο διάλογο, το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS διοργανώνει τη


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
«Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΝΕΡΟΥ»
την Δευτέρα  21 Δεκεμβρίου 2015, 17.00 - 21.00
στο ΤΕΕ (Περιφ. Τμήμα Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας), 
Πλατεία Ελευθερίας 3

Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, της ΔΕΥΑ Λαμίας, της εκπαιδευτικής κοινότητας, οικολογικών κινήσεων, επαγγελματικών συνδέσμων, φορέων αρμόδιων για τα υδατικά ζητήματα της πόλης, ενώ παράλληλα οι πολίτες της Λαμίας θα έχουν ενεργό ρόλο συμμετέχοντας σε ειδικά σχεδιασμένο φόρουμ, μέσα από το οποίο θα έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν τους προβληματισμούς, τις απόψεις και τις προτάσεις τους.
Σημειώνεται ότι, το μεσημέρι της ίδιας μέρας, στις 12.30 μ.μ. και στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου  θα διεξαχθεί δυναμική εκδήλωση δρόμου (street event) με στόχο τη γνωριμία των πολιτών με το πρόγραμμα ΥΔΑΤΙΝΕΣ ΓΕΦΥΡΕΣ, την καταγραφή των ζητημάτων που αναδεικνύουν οι ίδιοι ως κρισιμότερα σε σχέση με τη διαχείριση του αστικού νερού και τη γενικότερη ενημέρωσή τους. 
Μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα στη σελίδα ΥΔΑΤΙΝΕΣ ΓΕΦΥΡΕΣ στο facebook

Το έργο χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα, γνωστού ως EEA Grants. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το  Ίδρυμα Μποδοσάκη. Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου