Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Ανάσα για τους δήμους:Απελευθερώνονται οι προσλήψεις σε ανταποδοτικές υπηρεσίες

Την απελευθέρωση προσλήψεων σε ανταποδοτικούς τομείς των δημοσίων υπηρεσιών, ακόμα και σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου που είναι κερδοφόρα, επιβεβαίωσε κατά τη διάρκεια συνάντησης του με την ΠΟΕ-ΟΤΑ ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Στόχος είναι να καλυφθούν οι κενές θέσεις με μόνιμο προσωπικό και όχι με συμβασιούχους προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες των ΟΤΑ σε υπαλλήλους στον τομέα της καθαριότητας αλλά και σε εξειδικευμένο προσωπικό στους βρεφονηπιακούς σταθμούς καθώς και σε μουσικούς στα ωδεία.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ομοσπονδία
“σχετικά με το πάγιο αίτημα της Ομοσπονδίας για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ο Αναπληρωτής Υπουργός δεσμεύτηκε, πως θα δοθεί η δυνατότητα εκ νέου παράτασης μέχρι τέλος του 2016, των Συμβάσεων εργασίας στην καθαριότητα που παρατάθηκαν με το άρθρο 49 του Ν.4325/2015 μέχρι το τέλος του 2015″.

Όπως είχε σημειώσει η aftodioikisi.gr η απελευθέρωση των προσλήψεων θα αφορά σε πρώτο στάδιο Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, όπως είναι, για παράδειγμα οι πρώην ΔΕΚΟ, ο ΕΟΦ κ.α. Οι προσλήψεις θα γίνουν με συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ). Θα υπάρξουν όμως συγκεκριμένοι περιορισμοί. Κάθε οργανισμός θα μπορεί με βάση τα έσοδα που εισπράττει, να προγραμματίζει μελλοντικές προσλήψεις του, με όριο συγκεκριμένο ποσοστό-πλαφόν, που θα συμφωνηθεί με το υπουργείο.

Πράγματι, το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης προκρίνει για το 2016 την απελευθέρωση των προσλήψεων σε τομείς που λειτουργούν με ανταποδοτικά τέλη ή καταβολή αντιτίμου από τους πολίτες, όπως είναι η καθαριότητα, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί όπου καταβάλλονται τροφεία, τα ωδεία κ.λπ. που δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.

Παράλληλα το υπουργείο σχεδιάζει να ανανεώσει για το 2016 τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου που παρατάθηκαν μέχρι τα τέλη του 2015 με νομοθετική παρέμβαση του πρώην υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γ. Κατρούγκαλου.

aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου