Κυριακή 16 Αυγούστου 2015

Φθιώτιδα: Εκδηλώσεις του Υπουργείου Πολιτισμού για την πανσέληνο του Αυγούστου

Φωτό : Mag24
Ολοι σχεδόν οι Αρχαιολογικοί χώροι της Φθιώτιδας, από Υπάτη, Δομοκό, κάστρο Λαμίας μέχρι Αταλάντη θα «γιορτάσουν» την πανσέληνο – Αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, γιορτάζει το Σάββατο, 29 Αυγούστου, την αυγουστιάτικη πανσέληνο και οργανώνει εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο
Κάθε χρόνο προστίθενται στον κατάλογο όλο και περισσότεροι χώροι και μνημεία, καθώς η συμμετοχή του κοινού είναι ιδιαίτερα μεγάλη.


 Κάστρο – Αρχαιολογικό Μουσείο Λαμίας

Μουσικό σχήμα με τους Χριστόφορο Μαλάτο (κιθάρα) και την Ειρήνη Τασούλα (τραγούδι) και ξεναγήσεις του κοινού στην περιοδική έκθεση αρχαιολογικών ευρημάτων «Καθ’οδόν…. Αρχαιότητες και Δημόσια Έργα στη Φθιώτιδα 2004-2014″.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Δήμο Λαμιέων. Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό από 18:00 έως 1:00



Βυζαντινό Μουσείο Φθιώτιδας στην Υπάτη

1. Μουσικοχορευτική εκδήλωση με την χορευτική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Υπάτης «ΟΙ ΑΙΝΙΑΝΕΣ».

2. Έκθεση ζωγραφικής του Βασίλη Σίμου με τίτλο «ΥΠΑΤΗ ΓΕΝΕΘΛΙΟΣ ΓΗ: Ο τόπος, οι άνθρωποι, ο καλλιτέχνης» στον προαύλιο χώρο του Μουσείου. Τα 12 έργα του ζωγράφου στη συνέχεια θα εκτεθούν στον προθάλαμο του μουσείου έως το τέλος Σεπτεμβρίου. 3. Ξεναγήσεις του κοινού στις μόνιμες συλλογές του Μουσείου. Συνεργαζόμενοι φορείς: Δήμος Λαμίας, Πολιτιστικός Σύλλογος Υπάτης «ΟΙ ΑΙΝΙΑΝΕΣ».

Το μουσείο θα παραμείνει ανοικτό για το κοινό 19:00 έως 24:00



Αρχαιολογικό Μουσείο Αταλάντης

Μουσική βραδιά με τον Μουσικό και Πολιτιστικό Σύλλογο «Χορωδία Αταλάντης» υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της κ. Αντιγόνης Κεπετζή και ξεναγήσεις του κοινού στην περιοδική έκθεση του Μουσείου «Φυτά και Πολιτισμός στην Ιστορία της Ευρώπης» που φιλοξενείται στο Μουσείο έως 31.12.2015. Συνεργαζόμενοι φορείς: Δήμος Αταλάντης, Μουσικός και Πολιτιστικός Σύλλογος «Χορωδία Αταλάντης».

Το Μουσείο θα παραμείνει ανοικτό για το κοινό 19:00 έως 24:00



Αρχαιολογικό χώρος Πρόερνας – Νέο Μοναστήρι

Μουσική συναυλία από ενδεκαμελές μουσικό συγκρότημα με επικεφαλής τον μουσικό και συνθέτη Παντελή Θαλασσινό. Συνδιοργάνωση με το Δήμο Δομοκού.

Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό 18:00 έως 1:00


Αρχαιολογική συλλογή Ελάτειας

Μουσικό σχήμα δύο καλλιτεχνών (πλήκτρα, κιθάρα) του συγκροτήματος «Moonlight» και ξεναγήσεις του κοινού στην Αρχαιολογική Συλλογή που θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό από 20:00 έως 23:00. Συνδιοργάνωση με το Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας



Ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης, ευχαριστεί όλες τις υπηρεσίες του υπουργείου που διοργανώνουν αυτές τις εκδηλώσεις και ιδιαίτερα το φυλακτικό προσωπικό που τις υποστηρίζει έμπρακτα, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στο κοινό να γιορτάσει τον πολιτισμό με έναν μοναδικό τρόπο.

Πηγή: Mag24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου