Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Αρχίζει σήμερα το φεστιβάλ Πολιτισμού «ΥΠΑΤΗ 2015»

Ο Εκπολιτιστικός - Επιμορφωτικός Σύλλογος Υπαταίων «ΟΙ ΑΙΝΙΑΝΕΣ» διοργανώνει από 13-16 Αυγούστου, στην Κεντρική Πλατεία της Υπάτης, το Φεστιβάλ Πολιτισμού «ΥΠΑΤΗ 2015».
Το Αυγουστιάτικο Φεστιβάλ Πολιτισμού «ΥΠΑΤΗ» μετρά 39 χρόνια συνεχούς παρουσίας στο πολιτιστικό γίγνεσθαι όχι μόνο της Υπάτης αλλά και της Φθιώτιδας κατ' επέκταση. Αποτελεί ένα μοναδικό Φεστιβάλ - Θεσμό, αποτέλεσμα των πολύχρονων προσπαθειών του Συλλόγου «ΟΙ ΑΙΝΙΑΝΕΣ», να κρατήσει ζωντανή την παράδοση, τον πολιτισμό και προσπαθώντας να διατηρήσει τον πήχη της ποιότητας των πολιτιστικών δρώμενων της περιοχής ψηλά, παρά τις αντίξοες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες, σε πείσμα των εποχών που προστάζουν άλλες μορφές διασκέδασης και επιμόρφωσης.

Το πρόγραμμα


Ειδικότερα, αύριο Πέμπτη, 21:30, θα πραγματοποιηθεί Λαϊκό γλέντι με τους: Χρήστο Αλεξιά (μπουζούκι - τραγούδι), Μαρία Αποστολοπούλου (τραγούδι), Ηλία Ράμμο (κιθάρα) και Θοδωρής Ράμμο (Ντραμς).
Την Παρασκευή 14/8, 21:30, θα πραγματοποιηθεί το «Σεργιάνι στην λαϊκή μας παράδοση» από τις χορευτικές ομάδες των Αινιάνων.
Την Κυριακή 16/8, 18:00, θα διεξαχθεί Κυνήγι κρυμμένου θησαυρού στα σοκάκια της Υπάτης για μικρούς και μεγάλους με τον τίτλο «Τρέχει στις βρύσες το νερό... γάργαρο το μυστικό».
*** Όλες οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Υπάτης και την υποστήριξη του Δήμου Λαμιέων, καθώς και των εθελοντών-μελών του Συλλόγου «ΟI AINIANEΣ».

Πηγή : http://www.efthia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου