Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Παζάρι «ναι» - Στέγαστρο «όχι»!

Με δύο ειδήσεις από το Δήμαρχο Νίκο Σταυρογιάννη, ξεκίνησε περίπου στις 18.30 η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Σύμφωνα με το Δήμαρχο παραμένει το χρηματοδοτικό κενό για την κατασκευή του στεγάστρου, αφού στο Δήμο υπάρχουν μόνο τα πρώτα 100.000 ευρώ, ενώ τα 170.000 ευρώ που είχαν εξασφαλισθεί από το υπουργείο Οικονομικών, ουδέποτε μεταβιβάστηκαν μέσω ΓΓΑ στο Δήμο. Η χρηματοδότηση του στεγάστρου έφτασε σε απαγορευτικό ποσό μετά τη διαπίστωση ότι δεν υπήρχε ικανή στατική μελέτη ώστε να τύχει και της απαραίτητης αδειοδότησης. Έτσι η νέα μελέτη ανέβασε το έργο στα 400.000 ευρώ αισιοδοξώντας ότι με την έκπτωση θα περιοριζόταν στα 270.000 που φαινόταν να είχαν εξασφαλιστεί.
Αν στους κωδικούς του Δήμου όμως δεν εγγραφούν και τα υπόλοιπα 170.000 τότε δεν μπορεί να δημοπρατηθεί έργο αφού υπάρχει η υποχρέωση του 50%. Υπό αυτές τις συνθήκες οι φίλαθλοι θα πρέπει να ξεχάσουν κι για αυτόν τον Σεπτέμβριο το σκέπαστρο το οποίο αποτελεί εξαγγελία πολλών ετών.


Το παζάρι

Κι αν το στέγαστρο φαίνεται να μην εφικτό σύντομα, το παζάρι έρχεται στη Λαμία με απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Κάποιοι παράμετροι μένουν να συζητηθούν με τη διοίκηση της ΠΕΛ, ωστόσο ο Δήμαρχος αποκάλυψε ότι θα διεξαχθεί μεταξύ 7 και 13 Σεπτεμβρίου. Για το θέμα έχει συσταθεί διαπραταξιακή επιτροπή, ενώ έχει τεθεί η ανάγκη μιας βαθύτερης συζήτησης για τη χρησιμότητα του παζαριού για την Έκθεση και την τοπική κοινωνία, ενώ είναι σίγουρο ότι θα πλήξει την ήδη κονιορτοποιημένη κίνηση στο στεγασμένο εμπόριο.

Καταγγελίες για φωτογραφικές προσλήψεις

Αν και το Δημοτικό Συμβούλιο βρίσκεται ακόμη στο στάδιο των ανακοινώσεων, ήδη οι επικεφαλής των παρατάξεων έχουν θέσει το θέμα της λειτουργίας της Κοινωφελούς Επιχείρησης καταγγέλλοντας αδιαφάνεια στις προσλήψεις. Καταγγέλθηκε μάλιστα από τον Τάσο Χρονά ότι στο συμβούλιο που παραβρέθηκε, ο Νομικός Σύμβουλος "είχε υποκαταστήσει τον προεδρεύοντα Αντιπρόεδρο", ενώ η συμπεριφορά και της αποσπασμένης υπαλλήλου ήταν απαξιωτική για το ρόλο του Δημοτικού Συμβουλίου στον έλεγχο μιας δομής που έχει συγκεκριμένο ρόλο για τις κοινωνικές παροχές του Δήμου.

Για το θέμα των προσλήψεων ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς, Δημήτρης Μώρης, υπεραμύνθηκε των ενεργειών τους λόγω έλλειψης χρόνου και περίπλοκων διαδικασιών που θα υποχρέωναν σε μη λειτουργία των δομών για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αναφορικά με το επεισόδιο που κατήγγειλε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, ο Αντιπρόεδρος κ. Τσεκούρας παραδέχτηκε μόνο «μια ατυχής έκφραση» σε βάρος του κ. Χρονά από το Νομικό Σύμβουλο τον οποίο και ανακάλεσε στην τάξη.

Σημειώνουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο διεξάγεται με «καλοκαιρινή απαρτία», καθώς τα περισσότερα μέλη της «Κοινωνικής Συμμαχίας» του Γιώργου Κοτρωνιά, απουσίαζαν.

Πηγή : efthia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου