Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Και η ΚΕΔΕ στην αντιμετώπιση των αδέσποτων στους δήμους

Την ανάληψη πρωτοβουλίας από την ΚΕΔΕ για τα αδέσποτα ζώα, συζήτησε ο Πρόεδρος, Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με την «Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία»

Συνάντηση με το Δ.Σ. της «Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας» είχε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, με αντικείμενο τους τρόπους διαχείρισης των αδέσποτων ζώων, καθώς και την έκταση του ζητήματος σε όλη τη χώρα, όσον αφορά στις κοινωνικές και οικονομικές παραμέτρους.

Στη συζήτηση που διεξήχθη, η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κα Αναστασία Μπομπολάκη τόνισε την ανυπαρξία έργου από πολλούς Δήμους και την αδιαφορία στις προβλεπόμενες από το νόμο υποχρεώσεις σχετικά με τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων και τα προγράμματα περίθαλψης.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ
ζήτησε από τις παριστάμενες μία αναλυτική καταγραφή με όλες τις παραμέτρους του ζητήματος αυτού, προκείμενου το θέμα να τεθεί προς συζήτηση στο επόμενο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ παρουσία του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, ώστε να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα και αποφάσεις, σχετικά με τους τρόπους που η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του θέματος.

Παράλληλα, συζητήθηκε και η από κοινού υλοποίηση δράσεων κοινωνικής ευαισθητοποίησης για τα αδέσποτα ζώα στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Τεχνικών Έργων κ. Δημήτρης Καρλαύτης, το μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Βασιλική Χρήστου και τα μέλη Φιλοζωικών Σωματείων Αττικής: Πηνελόπη Παυλοπούλου, Ελίζα Τρύφωνος και Αλεξάνδρα Μαρτζούκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου