Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Μπορεί να επαναλειτουργήσει η Δημοτική Αστυνομία στο Δήμο Λαμίας!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΑΜΙΑΣ
Τηλ 2231045910 6937378138 6932837696
http://www.pepla.gr – http://pepla.blogspot.com - info@pepla.gr


Μετά από σχεδόν δύο χρόνια, η επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας - με τα όποια προβλήματα - είναι γεγονός. Αυτό μπορεί να γίνει μετά τη δημοσίευση στο ΦΕΚ του νόμου 4325/2015 «Εκδημοκρατισμός της Διοίκησης – Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση. Αποκατάσταση αδικιών και άλλες διατάξεις» του ΥΠΕΣΔΑ
Η Δημοτική Αστυνομία, παρά τις ελλείψεις και τις αδυναμίες που παρουσίασε, κυρίως με ευθύνη των πολιτικών προσώπων της προηγούμενης δημοτικής αρχής, αποδείχτηκε χρήσιμη για την εύρυθμη λειτουργία της πόλης και τη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών.

Όπως μάθαμε, οι έξι, από τους έντεκα, πρώην δημοτικοί αστυνομικοί επανέρχονται στο Δήμο για να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Οι άλλοι πέντε δεν μπορούν να επανέλθουν ακόμα, γιατί σύμφωνα με το νόμο εργάζονται σε σωφρονιστικά καταστήματα.

Η αλήθεια είναι ότι ο μικρός αριθμός των εργαζομένων, όπως συμβαίνει σε πολλούς δήμους, δεν επιτρέπει την πλήρη και ομαλή λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας και πολύ σωστά η ΚΕΔΕ, δια του προέδρου της Γιώργου Πατούλη, ζητάει κρατική χρηματοδότηση και πρόσθετο προσωπικό.

Στο Δήμο Λαμίας μπορεί να ξεκινήσει η λειτουργία της με τις λιγότερες δυνατές αρμοδιότητες, κυρίως αυτές της κατάληψης των ελεύθερων χώρων και των τραπεζοκαθισμάτων, της παράνομης στάθμευσης, της αντιμετώπισης της ηχορύπανσης, της εφαρμογής του νόμου για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς, τις λαϊκές αγορές, το παρεμπόριο κλπ, αρμοδιότητες που θα καθορίσει ανάλογη επιτροπή του Δημοτικού Συμβουλίου σταθμίζοντας τα δεδομένα.

Πεποίθησή μας είναι πως ο θεσμός της Δημοτικής Αστυνομίας είναι απαραίτητος. Με συνεχή πίεση προς την πολιτεία για νέες νομοθετικές ρυθμίσεις, θα μπορέσει να βελτιώσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες και να θωρακιστεί η ανεξαρτησία της συμβάλλοντας αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων, που ταλαιπωρούν καθημερινά τους δημότες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου