Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Εκδήλωση στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας με θέμα «Το ευαίσθητο σχολείο: Πολλοί ρόλοι – κοινοί στόχοι»

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 6ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση: «Το ευαίσθητο σχολείο: Πολλοί ρόλοι - κοινοί στόχοι» στην οποία θα μιλήσουν η Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κα Χρυσαυγή Γλένη με θέμα «Γονεϊκός ρόλος και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης», ο προϊστάμενος του Κ.Ε.Δ.Δ.Υ. Λαμίας κος Βασίλης Βούγιας με θέμα «Ο ρόλος του Κ.Ε.Δ.Δ.Υ. στην αντιμετώπιση προβλημάτων του μαθητικού πληθυσμού», και ο υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας κος Γιώργος Σταυρόπουλος με θέμα «Τα προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων και η συμβολή τους στον εμπλουτισμό της σχολικής ζωής».


Η κα Χρυσαυγή Γλένη είναι Σχολική Σύμβουλος Δημοτικής Εκπαίδευσης στη 2η περιφέρεια Φθιώτιδας. Σπούδασε παιδαγωγική, έχει μετεκπαιδευθεί στην Ειδική Αγωγή και κατέχει διδακτορικό δίπλωμα. Παράλληλα είναι επιστημονικός συνεργάτης του Κέντρου Διαπολιτισμικής Αγωγής (ΚΕΔΑ) της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ, στο οποίο εργάζεται ως ερευνήτρια, επιμορφώτρια και συγγραφέας υποστηρικτικού υλικού.
Ο κος Βασίλης Βούγιας είναι Προϊστάμενος του Περιφερειακού Κέντρου Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης(Κ.Ε.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδας. Σπούδασε Κοινωνική Εργασία και Κοινωνιολογία με εξειδίκευση στην Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης. Είναι μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) του Υπουργείου Παιδείας, μέλος του Δ.Σ. του Περιφερειακού Επιμορφωτικού Κέντρου (Π.Ε.Κ.) Στερεάς Ελλάδας και Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.) Στερεάς Ελλάδας.
Ο κος Γιωργος Σταυρόπουλος σπούδασε Παιδαγωγικά και Μουσική. Στις αρχές της δεκαετίας του 1990 εργάστηκε σε Σχολεία Δοκιμαστικής Εφαρμογής Νέων Προγραμμάτων της Λαμίας και αργότερα στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Στυλίδας. Έχει συμμετάσχει στην έκδοση 4 βιβλίων σχετικών με την Τοπική Ιστορία της περιοχής μας. Σήμερα υπηρετεί ως Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 24 Μαΐου 2015, ημέρα Κυριακή, ώρα 6.30 μ.μ., στο Αμφιθέατρο/Γυμναστήριο του 6ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας, Καβάφη 30 & Κραβαρίτου στη Λαμία. Αποτελεί μια προσπάθεια του ΔΣ ευαισθητοποίησης των γονέων ως προς το γονεϊκό τους ρόλο καθώς και την πληρέστερη ενημέρωσή τους ως προς τις υποστηρικτικές δράσεις οι οποίες υλοποιούνται ή περιβάλλουν τη μαθητική κοινότητα. Θα επακολουθήσει συζήτηση όπου αναμένεται να θιγούν θέματα όπως «όρια», «ΜΜΕ», «σχέση σχολείου – οικογένειας», «υποστηρικτικές δομές του ΚΕΔΔΥ», «πολιτιστικά προγράμματα».
Η παραπάνω διάλεξη είναι ανοιχτή και απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς και όποιον άλλο ενδιαφερόμενο σχετίζεται με παιδιά σχολικής ηλικίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου