Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Σύσκεψη για τα προβλήματα του Νοσοκομείου Λαμίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κατόπιν πρόσκλησης του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας προς τον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, ο Πρόεδρος του Π.Ι.Σ.
κ. Βλασταράκος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου επισκέφθηκαν την Κυριακή 28 Μαρτίου 2015, το Νοσοκομείο Λαμίας όπου έγινε σύσκεψη για τα προβλήματα του νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας του Νομού Φθιώτιδας.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν εκ μέρους του Ι.Σ.Φ.
ο Πρόεδρος κ. Μπαρπαρούσης Μιχαήλ και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κ. κ. Γεωργίου Χρήστος –Δημήτριος , Δρόσος Δημήτριος και Παληογιάννη Ελένη .
Από την διοίκηση του Γ.Ν. Λαμίας παρέστη ο μέχρι πρότινος εκτελών χρέη Διοικητή, κ. Κρασούλης Ιωάννης καθώς και οι εκπρόσωποι των ιατρών και των εργαζομένων στο Διοικητικό συμβούλιου του Γ.Ν. Λαμίας.Από τα Κέντρα Υγείας του Νομού παρέστη ο Δ/ντής του Κέντρου Υγείας Δομοκού κ. Τσούτσος Δημήτριος.
Στη συνάντηση παρευρέθη και ο Βουλευτής του Σύριζα κ. Κυριακάκης Βασίλειος.
Επισημάνθηκαν τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει το Γ.Ν. Λαμίας, ένα μεγάλο και ιδιαίτερης σημασίας Νοσοκομείο.

Ειδικότερα επισημάνθηκε η άμεση ενίσχυση με προσωπικό ιατρικό και παραϊατρικό του Ακτινολογικού τμήματος , της Μονάδος Τεχνητού Νεφρού ,του Παιδιατρικού τμήματος ,των Τ.Ε.Π. και της Αιμοδοσίας.
Οι μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, δυσκολεύουν την λειτουργία του Νοσοκομείου σε αρνητικό συνδυασμό με τα μειωμένα κονδύλια για τον προϋπολογισμό του.
Επίσης διαπιστώθηκε ότι είναι απαραίτητη η ενίσχυση του Νοσοκομείου με Μαγνητικό τομογράφο.
Ο Δ/ντής τουΚέντρου Υγείας Δομοκού κ. Τσούτσος ανέφερε ότι πρέπει να γίνεται σωστή κατανομή κονδυλίων στα Κέντρα Υγείας έτσι ώστε να εξασφαλίζεται ή σωστή λειτουργία τους και οι συνθήκες ασφαλούς εφημέρευσης .
Ο κ. Κυριακάκης ανέφερε ότι επίκειται ο διορισμός του Διοικητή της 5ης Υ.Π.Ε. καθώς και ο διορισμός του νέου Διοικητή του Γ.Ν. Λαμίας.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και με όλους τους φορείς που εμπλέκονται στα θέματα της Υγείας, στα πλαίσια των δυνατοτήτων του, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την προώθηση και την επίλυση των προβλημάτων που υφίστανται σήμερα μέσα στα αρνητικά δεδομένα της οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης.


Μιχάλης Μπαρπαρούσης
Πρόεδρος

Ντούζγος Αθανάσιος
Γραμματέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου