Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Η απόρριψη-καταπέλτης του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την προγραμματική Σύμβαση της πισίνας του ΤΕΙ Λαμίας

Πλήθος ανακριβειών και μη νόμιμων ενεργειών οδήγησαν στην απόρριψη της περιβόητης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς, του Δήμου Λαμιέων και του Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας για την ''Λειτουργία του ανοιχτού κολυμβητηρίου του ΤΕΙ'' από το Ζ' Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Φαίνεται οι φωτοβολίδες και οι ερασιτεχνισμοί όσων χειρίστηκαν το συγκεκριμένο θέμα χρησιμοποιήθηκαν μόνο για πολιτικές φιλοδοξίες (προεκλογική περίοδος γαρ) χωρίς καμία νομιμότητα και ουσία, ώστε να λειτουργήσει κανονικά η ανοιχτή πισίνα του ΤΕΙ προς όφελος των δημοτών και του υγρού στίβου της περιοχής μας.

Στην απορριπτική-καταπέλτη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου,που είχαμε τόσο προφητικά προβλέψει, διαβάζουμε:

1.Ο προϋπολογισμός της σύμβασης δεν είχε την κατά τον νόμο αναγκαία σαφήνεια και πληρότητα
2.Ο καθορισμός του ποσοστού συμμετοχής (65%) του δήμου Λαμιέων εμφανιζόταν αυθαίρετος χωρίς να τεκμηριώνεται
3.Δημιουργούνταν υποχρεώσεις-υλοποιήσεις δαπανών πέραν του αναγραφόμενου στην σύμβαση προϋπολογισμού που δεν είχαν προσδιοριστεί με ακρίβεια ούτε είχαν προϋπολογιστεί
4.Πολλοί όροι και προβλέψεις της σύμβασης ήταν εσφαλμένοι,άκυροι και μη νόμιμοι

Εμείς το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι πως δυστυχώς αυτές τις επιλογές των ''υπεύθυνων''-ανεύθυνων που μας διοίκησαν τόσα χρόνια, τις πλήρωσαν με πολλές χιλιάδες ευρώ και συνεχίζουν να τις πληρώνουν όλοι οι δημότες.
Αποτέλεσμα ήταν η παντελής έλλειψη οργανωμένου σχεδίου δημιουργίας υποδομών που θα έδιναν την δυνατότητα στην πόλη να αναπτυχθεί πραγματικά και να σταθεί όρθια στην δύσκολη κατάσταση που σήμερα βρίσκεται η χώρα.

Αναλυτικά  το σκεπτικό  και η απορριπτική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου:
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου