Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Όσο η ολοκληρωμένη διαχείριση των σκουπιδιών δεν προχωράει...

... αυτές οι εικόνες θα πολλαπλασιάζονται.

Τα σκουπίδια είναι στοιχείο του πολιτισμού μας και επακόλουθο της υπερκατανάλωσης και της σπατάλης., της καταναλωτικής μας κοινωνίας γενικότερα. Η αδιέξοδη και αναποτελεσματική διαχείριση των απορριμμάτων από την αυτοδιοίκηση, έχει εγκλωβίσει τους πολίτες που τη βιώνουν και το περιβάλλον που επιβαρύνεται και υποβαθμίζεται.

Αντί λοιπόν να συνεχίζουμε την ίδια πρακτική που έχει πολλούς ηττημένους, ας προσπαθήσουμε τουλάχιστον να βάλουμε ένα τέλος στην εποχή των σκουπιδιών προχωρώντας στην εποχή της οικολογικής ολοκληρωμλενης διαχείρισης των απορριμμάτων, της μείωσης και της επανάχρησης, της διαλογής στην πηγή, της ανακύκλωσης και της κομποστοποίησης. Καθένα από τα παραπάνω στάδια μπορούν να είναι περισσότερο πηγές εσόδων παρά πρόβλημα και κέντρα κόστους για τις τοπικές κοινωνίες. Μπορούμε να διδαχθούμε από τη φύση η οποία δεν παράγει σκουπίδια, δεν έχει απορριμματοφόρα και κάδους και όλα ακολουθούν τον αέναο κύκλο της ζωής.

Οι φωτογραφίες που βλέπετε είναι  από τη γέφυρα της Γερμανικής Τάφρου δίπλα στον Βιολογικό Καθαρισμό της Λαμίας. Είναι ένα δείγμα μιας γενικότερης κατάστασης στην ευρύτερη περιοχή βόρεια και ανατολικά της Ανθήλης, αλλά ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΌ, μπροστά στα μάτια των υπαλλήλων της ΔΕΥΑΛ και του Δήμου.

Πρέπει εμείς να πάρουμε τηλέφωνο τον αρμόδιο αντιδήμαρχο;;

Δείτε την κατάσταση που επικρατεί:










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου