Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

"Δώσε θάρρος στον Αλή, να σου χέσει το χαλί" λένε οι τούρκοι κ.Ρούλια!

Σκηνές απείρου κάλους και απίστευτης ελαφρότητας εκτυλίχτηκαν στις 19-2-2015 μέσα σε ένα φοβικό περιβάλλον, κατά την -μη- συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Λαμιέων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Λ.Τ.

Σκηνικό απίστευτης έντασης πριν λίγο στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Λαμιέων .Μια οξύτατη φραστική διαμάχη του Αντιδημάρχου και προέδρου της Επιτροπής Γιάννη Ρούλια με τον εκδότη -δημοσιογράφο Γιώργο Παλαμιώτη δυναμίτισε το κλίμα και τίναξε στον αέρα τη διαδικασία.

Το επεισόδιο σημειώθηκε την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής και στην ατζέντα της οποίας υπήρχαν για συζήτηση κρίσιμα θέματα για τον τομέα καθαριότητας στο Δήμο Λαμίας και τη λειτουργία των υπηρεσιών .
Ο Αντιδήμαρχος σε μια προσπάθεια να ελέγξει τις διαδικασίες και να διευθύνει τη συνεδρίαση ζήτησε από όλα τα μέλη της Επιτροπής να τοποθετηθούν αν ο δημοσιογράφος επικαλούμενος την ιδιότητα του πολίτη ,μπορεί να παίρνει συνέχεια το λόγο και να τοποθετείται για κάθε θέμα κάνοντας κατάχρηση του χρόνου και παρακωλύοντας με τον τρόπο αυτό τη λειτουργία του θεσμικού οργάνου του Δήμου.

Το φραστικό επεισόδιο συνεχίστηκε και η ένταση
ανέβηκε κατακόρυφα στην αίθουσα που συνεδρίαζε η Οικονομική Επιτροπή με αποτέλεσμα ο Αντιδήμαρχος να αναγκαστεί να διακόψει τη συνεδρίαση για να εκτονωθεί το κλίμα.
Όταν τα μέλη της Επιτροπής επέστρεψαν στην αίθουσα για να συνεχιστεί η συνεδρίαση το κλίμα δυναμιτίστηκε και πάλι με τον εκδότη -δημοσιογράφο να ζητά το λόγο για να τοποθετηθεί επί του θέματος των καυσίμων.

Ο πρόεδρος του αφαίρεσε το λόγο γιατί όπως είπε αφενός το θέμα αυτό δεν υπάρχει στην ημερήσια διάταξη και αφετέρου γιατί δεν δέχεται να τον αποκαλούν τραμπούκο προσβάλλοντας με τέτοιες συμπεριφορές όλα τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και διαταράσσοντας την ομαλή λειτουργία του οργάνου. Από την πλευρά του ο εκδότης -δημοσιογράφος παίρνοντας το λόγο τόνισε ότι ουδέποτε αποκάλεσε τον πρόεδρο της Επιτροπής τραμπούκο και οι δηλώσεις του παρερμηνεύτηκαν από τον Αντιδήμαρχο και πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής.

Στο επεισόδιο παρενέβη και ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Κυρίτσης ο οποίος ζήτησε από τον πρόεδρο να διακόψει οριστικά τη συνεδρίαση γιατί όπως είπε δεν είναι δυνατόν να ανεχόμαστε τέτοιες συμπεριφορές,ούτε να συνεδριάζουμε συνέχεια και να παίρνουμε αποφάσεις κάτω από τέτοιες συνθήκες .

Τελικά η συνεδρίαση διακόπηκε και θα συνεχιστεί αύριο το μεσημέρι με τα ίδια θέματα της ημερήσιας διάταξης.Μάλιστα ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Ρούλιας συνέταξε πρακτικό διακοπής της συνεδρίασης για το λόγο ότι παρακωλύθηκε η λειτουργία της και ζήτησε τις υπογραφές όλων των μελών.

lamiafm1.gr

Να σημειωθεί πως η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής επαναλήφθηκε σήμερα 20-2-2015 χωρίς παρατράγουδα αυτή την φορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου