Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Την θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη προκηρύσσει ο Δήμος Λαμιέων

Τον Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης προκηρύσσει με διαγωνισμό ο Δήμος Λαμιέων και η νέα Δημοτική Αρχή.
Να σημειωθεί πως τον θεσμό αυτόν της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τορπίλισε και ακύρωσε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή η οποία δεν προώθησε κανέναν θεσμό συμμετοχικής δημοκρατίας και ελέγχου των υπηρεσιών του Δήμου προς τον Δημότη.

Ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης έχει ως αποστολή:

-Την υποδοχή καταγγελιών άμεσα θιγόμενων πολιτών κι επιχειρήσεων για κακοδιοίκηση των υπηρεσιών του δήμου, των νομικών προσώπων του και των επιχειρήσεών του και την διαμεσολάβηση για την επίλυση των σχετικών προβλημάτων, απαντώντας εγγράφως ή ηλεκτρονικά εντός τριάντα (30) ημερών στους ενδιαφερόμενους,

-Την διατύπωση προτάσεων βελτίωσης της δημοτικής διοίκησης και των σχέσεών της με το κοινό, τόσο στο πλαίσιο της ετήσιας έκθεσης του Συμπαραστάτη, όσο και επ' ευκαιρία σημαντικών προβλημάτων κακοδιοίκησης που ο ίδιος ο Συμπαραστάτης εντοπίζει. Οι ειδικές προτάσεις του συμπαραστάτη υποβάλλονται στον Δήμαρχο και κοινοποιούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο και στον Γενικό Γραμματέα του Δήμου, ενώ αναρτώνται υποχρεωτικά στην ιστοσελίδα του Δήμου, με φροντίδα των δημοτικών υπηρεσιών.

Υποψηφιότητες υποβάλλονται τις ημέρες Δευτέρα ως Παρασκευή και ώρες 09:00 – 12:00 , στο γραφείο Δημοτικού Συμβουλίου και Επιτροπών του Δήμου Λαμιέων έως και την 12/02/2015 , ημέρα Πέμπτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου