Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Φθιώτιδα: Χειροπέδες σε 46χρονο που πυροβόλησε το σκύλο του γείτονα

Ο λόγος για έναν 46χρονο, ο οποίος χθες το πρωί συνελήφθη από αστυνομικούς του Α.Τ. Μακρακώμης, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας των ζώων.

Προχθές το μεσημέρι, σε χωριό της Μακρακώμης, ο 46χρονος πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο και τραυμάτισε έναν σκύλο, ιδιοκτησίας του 31χρονου γείτονά του.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε το όπλο, το οποίο κατείχε νόμιμα.
Την προανάκριση έκανε το Αστυνομικό Τμήμα Μακρακώμης, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

Επισημαίνεται ότι ο βασανισμός, η κακοποίηση και η βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε ζώου, αλλά και η αναίτια θανάτωσή του, είναι πράξεις άδικες που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος, τιμωρούνται δε με φυλάκιση ή/και χρηματική ποινή.

Η Ελληνική Αστυνομία,
στο πλαίσιο της ευαισθησίας και της υποχρέωσης για την εξάλειψη τέτοιων περιστατικών, προτρέπει τους πολίτες να ενημερώνουν τις κατά τόπους Αστυνομικές Αρχές για ανάλογα περιστατικά.

Lamiareport.gr

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΦΟΒΟ..ΑΡΚΕΤ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΨΥΧΟΑΝΩΜΑΛΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΣΠΟΥΝ ΣΤΑ ΖΩΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή