Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Σχέσεις "εναγκαλισμού" εξουσίας και τύπου.

Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλη τη Δυτική Φθιώτιδα!
Υπέπεσε στην αντίληψή μου ότι γνωστός εκδότης τοπικής εφημερίδας της Λαμίας, είχε αναπτύξει εξαιρετικές σχέσεις εμπιστοσύνης με τις αυτοδιοικητικές αρχές της Φθιώτιδας. Αποτέλεσμα αυτών ήταν οι απ' ευθείας αναθέσεις της τήρησης πρακτικών των Δ.Σ των Δήμων με αμοιβή που μπορεί να άγγιζε για κάθε μία σύμβαση το ανώτατο προβλεπόμενο ποσό των απ' ευθείας αναθέσεων, ήτοι 24.600 ευρώ. Βέβαια αυτές οι σχέσεις, μπορεί να στηρίζονταν είτε στην πολύ καλή ποιοτική δουλειά του εν λόγω ανθρώπου, οπότε και ήταν φυσική η ομαδική προτίμηση όλων σχεδόν των Δήμων, είτε σε κάτι άλλο.
Από το κανόνα αυτό δεν εξαιρείται και ο Δήμος Μακρακώμης, αφού ο Δήμαρχος ως εκπρόσωπος του Δήμου υπέγραψε σύμβαση με το εν λόγω δημοσιογράφο. Μάλιστα τα ποσά αμοιβής κατά σελίδα ή CD ήταν αυξημένα σε σχέση με τα αντίστοιχα της σύμβαση του Δήμου Λαμιέων. Ίσως να τίθεται θέμα απόστασης και εξόδων λόγω μετακίνησης...

Το θέμα που προκύπτει, είναι αυτή η απορία, αυτό το δίλημμα, που μένει σε ένα αναγνώστη. Και προκύπτει αβίαστα το ερώτημα, γιατί οι άνθρωποι της αυτοδιοίκησης, δεν φρόντισαν να εξαλείψουν μελλοντικές, τέτοιου είδους απορίες, πραγματοποιώντας τη σύμβαση μέσω διαδικασίας μειοδοτικού διαγωνισμού, έστω αν και το ποσό είναι τέτοιο που επιτρέπει την νόμιμη απ' ευθείας ανάθεση. Αν το φαινόμενο ήταν μεμονωμένο σίγουρα δεν θα υπήρχε και η επισήμανσή του. Όταν όμως, οι αναθέσεις γίνονται από την Περιφέρεια, Δήμο Λαμιέων, Δήμο Αμφίκλειας, Δήμο Μακρακώμης, και επιφυλάσσομαι για τους Δήμους Δομοκού και Στυλίδας, γιατί δεν το γνωρίζω, τότε δικαίως δημιουργούνται ερωτήματα.

Πηγή : Οραματιστής Δυτικής Φθιώτιδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου