Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Γράμμα στους ψηφοφόρους της Φθιώτιδας (της Ελένης Λεκάκη)

Δεν θέλω να σου κρυφτώ αγαπητέ μου υποψήφιε ψηφοφόρε!
Δεν θα υποκριθώ και δεν θα σου δηλώσω ιδεολογικοπολιτικά ανεξάρτητη.
Εμπνέομαι από την ιδεολογία του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού.

Πιστεύω στις αρχές και τις διακηρύξεις της σύγχρονης δημοκρατικής ευρωπαϊκής ανανεωτικής και αντιδογματικής αριστεράς και της ρεαλιστικής πολιτικής οικολογίας.
Θεωρώ ότι η πολιτική πρέπει να έχει σταθερές ηθικές αξίες και οι ασχολούμενοι με αυτήν πρέπει να επιδεικνύουν πολιτικό πολιτισμό.

Είμαι κομματικά ενταγμένη στο κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς.
Πιστεύω ότι
μια κοινωνία συμμετοχής των πολιτών στο γίγνεσθαι με θεσμούς και ουσιαστική λειτουργία της δημοκρατίας, με δικαιοσύνη και αλληλεγγύη, με κοινωνική φροντίδα και περιβαλλοντολογική προστασία είναι αναμφίσβητα καλύτερη από την ζούγκλα της επιβολής των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων και της νεοφιλελεύθερης ατομιστικής λογικής του κέρδους σε βάρος της πλειοψηφίας του κοινωνικού συνόλου εφαρμόζοντας το νόμο του ισχυρού.

Γιατί η κοινωνία μας πρέπει να είναι ανθρώπινη.
Δεν πρέπει να κυριαρχούν οι νόμοι της ζούγκλας μιας νεοφιλελεύθερης αγοράς των ισχυρών και των μονοπωλίων.

Γι' αυτό λέω ΝΑΙ στις μεταρρυθμίσεις που θα έχουν θετικό προοδευτικό πρόσημο για την πλειοψηφία των πολιτών και θα θίξουν τα ολιγαρχικού τύπου συμφέροντα του συστήματος των διαπλεκόμενων πολιτικών και των οικονομικά ισχυρών που εξανδραποδίζουν άτομα και εξαγοράζουν συνειδήσεις εκμεταλλευόμενοι ανάγκες επιβίωσης και προκοπής των πολιτών.

Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι πρέπει να αλλάξουν οι δομές και οι πρακτικές που οδήγησαν την χώρα σε αυτή την δύσκολη θέση, με την ουσιαστική της πτώχευση, με την φτωχοποίηση και την ρευστοποίηση της μεσαίας τάξης, και με ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού να ζει στην ανέχεια και στην απόγνωση .
Όπως πρέπει να αλλάξουν και οι νοοτροπίες και τα πολιτικά πρόσωπα που συμμετείχαν άμεσα ή έμμεσα στην κακοδιαχείριση και την γραφειοκρατία, την διαπλοκή, την αδιαφάνεια και τον περιορισμένο κοινωνικό έλεγχο, τον συγκεντρωτισμό και την απουσία συμμετοχικών διαδικασιών.
Πρέπει να δοθεί τέλος στην ακολουθούμενη πολιτική πρακτική με τις απαρχαιωμένες ιδεολογικοπολιτικές αναφορές της εποχής του Βυζαντίου και της Υψηλής Πύλης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Πρέπει να αλλάξουν οι αναχρονιστικές δομές λειτουργίας του κράτους που παραπέμπουν στην εποχή των ελέω Θεού Βασιλέων και των υπηκόων τους.
Πρέπει να αλλάξουν και οι δομές και η λειτουργία του πολιτικού συστήματος!!!

12/01/2015
Ελένη Λεκάκη

http://elenilekaki.blogspot.gr/2015/01/blog-post_12.html
https://www.facebook.com/EleniLekaki.energoipolitesstereas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου