Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

24.600 ευρώ στοίχιζαν µέχρι τώρα τα πρακτικά στο ∆ήµο Λαµιέων

Πανάκριβα πλήρωνε τα τελευταία χρόνια ο ∆ήµος Λαµιέων τις αποµαγνητοφωνήσεις για την τήρηση των πρακτικών του ∆ηµοτικού Συµβουλίου.
Την ίδια ώρα που ο πρώην ∆ήµαρχος διαµαρτύρονταν για τις περικοπές των Κεντρικών Αυτοτελών πόρων προς την Αυτοδιοίκηση και µιλούσε συνεχώς για ένα δυσµενές οικονοµικό περιβάλλον στο οποίο καλείται να λειτουργήσει τα επόµενα χρόνια η Αυτοδιοίκηση, ο ∆ήµος Λαµιέων είχε την άνεση να πληρώνει 24.600 ευρώ µόνο και µόνο για τις αποµαγνητοφωνήσεις και εκτυπώσεις πρακτικών του ∆ηµοτικού Συµβουλίου.

Τόσο κοστολογούσε η εταιρεία τη δουλειά της για 17 συνεδριάσεις ∆ηµοτικών Συµβουλίων. Να σηµειώσουµε ότι εντελώς συµπτωµατικά την αποµαγνητοφώνηση των πρακτικών αναλάµβανε η ίδια πάντα εταιρεία.
Μέσα στην σύµβαση διαβάζουµε πως το µεγαλύτερο κόστος ήταν στην παραγωγή ογκωδών αντιγράφων-τόµων ενώ τα cd που δινόντουσαν στους ∆ηµοτικούς Συµβούλους κόστιζαν 1,8 ευρώ το ένα (765 cd). Παράλληλα βέβαια υπάρχει και η µαγνητοσκοπηµένη µετάδοση των συνεδριάσεων µέσα από το κανάλι YouTube του ∆ήµου.

Πάντως φαίνεται πως τις “παραλείψεις” και τα “λάθη” της προηγούµενης ∆ηµοτικής Αρχής έρχεται να διορθώσει η πρόσφατη απόφαση της Οικονοµικής Επιτροπής µε την οποία ο ∆ήµος Λαµιέων θα πληρώσει 4.881 ευρώ για αποµαγνητοφώνηση οκτώ συνεδριάσεων του ∆ηµοτικού Συµβουλίου Λαµιέων, οκτώ συνεδριάσεων της Οικονοµικής Επιτροπής,δύο συνεδριάσεων της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του ∆ήµου καθώς και για την παραγωγή cd κόστους 0,50 το ένα (656 cd)

Λαμιακός Τύπος 31-12-2014


4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος2/1/15, 11:30 μ.μ.

    Η εταιρεία, (Που συμπτωματικά ήτανε η ίδια) Να τονίσουμε πως είχε αναλάβει το ακριβό για τον Λαμιώτη πολίτη που παραλίγο να ξαναεκλέξει το ίδιο αρπακτικό δήμαρχο με απ' ευθείας ανάθεση το έργο της και μάλιστα στο μέγιστο ποσό της απ' ευθείας ανάθεσης 20.000 + φπα = 24.600 Ουδέποτε είχε υπάρξει διαγωνισμός ώστε να έχει την ευκαιρία να προσπαθήσει και κανένας άλλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος5/1/15, 6:17 μ.μ.

      Ετσι τα διόρθωσε η νέα δημοτική αρχή???????
      https://diavgeia.gov.gr/decision/view/7%CE%A0%CE%99%CE%A1%CE%A9%CE%9B%CE%9A-%CE%9C%CE%94%CE%98

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος5/1/15, 11:50 π.μ.

    Το όνομα της εταιρειας παρακαλω. Από τη στιγμή που εχει υπογραψει συμβαση, εχει αναρτηθει στη "Διαυγεια". Και έχει αναρτηθει με το ποσο και τα στοχεια της εταιρειας. Αρα δεν υπάρχει το προβλημα της προστασιας των προσωπικών δεδομενων. Οπότε περιμενω να αναφερετε το ονομα της εταιρείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος8/1/15, 10:33 μ.μ.

    Ενταξει το νεο που ειναι; ολοι γνωριζουμε οτι η εταιρια αυτη εχει κανει τσιφλικι της τον δημο.....τεραστια ποσα λεμε...και οχι μονο στο Δημο αυτο ε; πάγια τακτικη...αλλα εχει τα καταλληλα πατηματα...για να δουμε τωρα ηνεααρχη τι θα κανει;.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή