Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Silicon valley η Λαμία , Κ. Σταϊκούρα ;

..και διαβάζω τώρα 27 Δεκεμβρίου 00:28 το βράδυ την είδηση ότι ιδρύεται Κέντρο Έρευνας, Τεχνολογικής και Επιχειρηματικής Καινοτομίας-ΕΤΕΚ στη Λαμία... Με πρωτοβουλία του Αναπληρωτή υπουργού Χρήστου Σταϊκούρα. 
Το συγκεκριμένο κέντρο θα ασχολείται με τους ακόλουθους τομείς, λέει: α. Υπολογιστικών Εφαρμογών για την Ασφάλεια και τη Διαχείριση Δεδομένων Μεγάλης Κλίμακας.
β. Υπολογιστικής Οικονομικής Ανάλυσης και Περιφερειακής Ανάπτυξης. γ. Υπολογιστικών Εφαρμογών για την Ενέργεια και το Περιβάλλον.
Σκοπός να εισέλθει η Λαμία δυναμικά σε ότι αφορά την εκπαίδευση την έρευνα και την καινοτομία. Πρώτα θα κάνουμε το Κέντρο και μετά θα τους φορείς που πρέπει να κάνουν έρευνα...
Επειδή πολύ ωραία ακούγονται όλα αυτά, μέρες που είναι, και με μία εκλογή Προέδρου να μην φαίνεται πιθανή, οπότε σημαίνει εκλογές, αν ισχύουν λέω να αλλάξουμε όνομα στην Κοιλάδα του Σπερχειού και να την πούμε Silicon Valley... Προκαταβολικά... Έτσι όπως συνήθως ενεργούμε. Εδώ δομές δεν έχουμε, οι βιομηχανίες ανύπαρκτες, τα εκπαιδευτικά ιδρύματα συρρικνούμενα, η οικονομική δραστηριότητα που περιορίζεται στους καφέδες και στα πιτόγυρα, θέλουμε και καινοτομία...

Έχει άραγε κάποιος φίλος να προσθέσει τίποτα σε όλα αυτά;

Πηγή : Οραματιστής Δυτικής Φθιώτιδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου