Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Ψήφισμα συμπαράστασης στον ποδοσφαιριστή Kamara από το Δημοτικό Συμβούλιο Λαμιέων

Στις 27/10/2014, μετά τη λήξη του παιχνιδιού ΠΑΕ Λαμίας 1964 - ΠΑΕ Λάρισα, ο ποδοσφαιριστής John Kamara έδειξε στους φιλάθλους το μπλουζάκι που φορούσε κάτω από τη φανέλα της ομάδας με το μήνυμα «Είμαστε Δυτικοαφρικανοί. Δεν είμαστε ιός».

Ως γνωστόν, ο Kamara κατάγεται από τη Σιέρα Λεόνε και με την κίνηση του θέλησε να ευαισθητοποιήσει τους φιλάθλους και να δηλώσει το αυτονόητο σχετικά με τον φόβο που υπάρχει προς κάθε καταγόμενο από την Αφρική για τον ιό του Έμπολα.

Η συνέχεια ήταν σοκαριστική για κάθε πολίτη αυτής της χώρας με στοιχειώδη σεβασμό στα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα. Ο ποδοσφαιριστής, για την παραπάνω ενέργεια, κλήθηκε σε απολογία από την πρωτοβάθμια πειθαρχική επιτροπή της football league ΟΠΑΠ για παράβαση άρθρων του πειθαρχικού κώδικα που σχετίζονται με τη δυσφήμιση του ποδοσφαίρου και την «προώθηση» του ρατσισμού.

Με αφορμή τα παραπάνω γεγονότα το δημοτικό συμβούλιο δηλώνει:
-Την αδιαπραγμάτευτη συμπαράστασή του στον αθλητή, θεωρώντας σαφές ότι τα αναγραφόμενα στο μπλουζάκι του John Kamara ήταν έναν ανθρωπιστικό αντιρατσιστικό μήνυμα αλληλεγγύης προς όλους τους Αφρικανούς που στιγματίζονται ως φορείς του ιού Έμπολα.
-Η κλήτευση του αθλητή σε απολογία με αφορμή την ενέργεια αυτή για δυσφήμιση του ποδοσφαίρου και προώθηση του ρατσισμού μόνο ως φάρσα μπορεί να εκληφθεί.
-Θεωρεί απαράδεκτο το γεγονός ότι ο ποδοσφαιριστής αντί να επαινεθεί για την πρωτοβουλία του και τη δημόσια καταδίκη του ρατσισμού μέσω του μηνύματος που έστειλε, καλείται να δώσει εξηγήσεις.
-Ζητάει την άμεση απόσυρση των κατηγοριών εις βάρος του αθλητή και την πλήρη απόσυρση, δια της αθώωσής του, από το πειθαρχικά όργανα της football league.

Με αυτό το ψήφισμα, έστω και καθυστερημένα, καθιστούμε σαφές ότι ως Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαμιέων βγάζουμε «κόκκινη κάρτα» στο ρατσισμό και σε όσους βάζουν σε δεύτερη μοίρα την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και το φίλαθλο πνεύμα στο χώρο του αθλητισμού.


Συντάχθηκε το παρόν και υπογράφεται:

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΑ ΜΕΛΗ

( ακολουθούν υπογραφές)

Ακριβές αντίγραφο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.


ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΛΕΙΤΣΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου