Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Παγκόσμια ημέρα εθελοντισμού

Με την Πρωτοβουλία ενεργών πολιτών στα πλαίσια προώθησης του εθελοντισμού κάναμε πολλές δράσεις τόσο μέσα στην Λαμία όσο και έξω από αυτήν.
Το αποτέλεσμα ήταν να μαζευόμαστε πάντα οι ίδιοι και οι ίδιοι. Πολλές φορές προσπαθούσαμε να δώσουμε εξηγήσεις γιατί οι κάτοικοι της πόλης μας δεν ενδιαφέρονται για τον εθελοντισμό και πάντα καταλήγαμε στο ίδιο συμπέρασμα ότι ίσως δεν ενημερώνουμε σωστά τον κόσμο.
Αυτή μάλλον είναι η καλύτερη απάντηση διότι όπως όλοι μας ξέρουμε στη πολύ μας υπάρχουν πολλοί κάτοικοι που καθημερινά προσφέρουν εθελοντική εργασία αθόρυβα μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.


Στην γειτονία μου μένει η Κυρία της φωτογραφίας .

Κάθε πρωί με ήλιο με βροχή με χιόνι και με χαλάζι η Κυρία της φωτογραφίας θα πάρει την σκούπα της θα κατέβει στον δρόμο και θα καθαρίσει το πεζοδρόμιο μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Θα μαζέψει τα σκουπίδια μέχρι το τελευταίο φύλο και θα τα πετάξει στον κάδο των απορριμμάτων.




Ο Κύριος της φωτογραφίας είναι ο Κύριος Δημήτρης και μένουμε στην ίδια πολυκατοικία. Ο Κύριος Μήτσος μόνος του έχει δημιουργήσει ένα μικρό παγκάκι γύρω από το γήπεδο απέναντι από την πολυκατοικία. Τα έφερε μόνος του , τα φύτεψε μόνος του, άπλωσε δίκτυα ποτίσματος και τα φροντίζει μόνος του.





Η Κύρια της φωτογραφίας μου είναι τελείως άγνωστη. Την είδα ένα πρωινό το περασμένο καλοκαίρι στα Καμένα Βούρλα. Μου έκανε εντύπωση η επιμέλεια που καθάριζε το  δοχείο των απορριμμάτων. Το καθάριζε με την σκούπα, έριχνε νερό, το γύριζε ,το έπλενε με απορρυπαντικό, το ξαναγύριζε μέχρι να μην μείνει ίχνος βρομιάς στο δοχείο.




Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να γράψω πολλά λόγια για την παγκόσμια ημέρα του εθελοντισμού. Τα παραπάνω παραδείγματα είναι αρκετά για να καλύψουν ολη την έννοια του  εθελοντισμό.

Γιώργος Καλλιώρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου